Доступність посилання

ТОП новини

Гамбурзький суд відхилив скаргу Кличків, але вони все одно вважають себе переможцями.


Надія Кандиба

Німеччина, 17 грудня 2004 – Земельний суд у Гамбурзі оголосив вердикт у суперечці між українськими боксерами Віталієм та Володимиром Кличками, з одного боку, та німецьким боксерським клубом Universum, з іншого. Увагу оглядачів привертає той факт, що обидві сторони тепер уважають себе переможцями.

На судовому процесу в Гамбурзі йшлося про тривалість контрактів: Віталій та Володимир Клички заявляли, що їхні угоди з боксерським клубом Universum втратили свою силу ще 30 квітня 2004 року; натомість їхній колишній промоутер Клаус-Петер Коль наполягав на тому, що термін дії контрактів продовжився в зв’язку з вимушеними перервами, що їх спричинили травми.

Після багатомісячних вагань суд відхилив скаргу українських боксерів. Таким чином, контракт із Віталієм Кличком втратив свою силу лише у жовтні, а з Володимиром у червні, – а не в квітні, як того домагалися боксери.

Незважаючи на це, адвокат Кличків Себастіан Кордінґ залишився задоволений судовим рішенням. “Добре, що угоди більше не чинні і мої клієнти можуть планувати подальші поєдинки”, – сказав Кордінґ.

Крім того, важливим є те, що останні бої українських боксерів відбулися вже тоді, коли контракти не діяли, – отже, боксерам не доведеться платити клубові Universum багатомільйонне відшкодування. Так уважають представники Кличків.

Водночас супротивна сторона розцінила рішення суду по-іншому. “Цей судовий вердикт є великим успіхом для нас”, – заявив промоутер Клаус-Петер Коль. Він повідомив, що вимагатиме від українських боксерів відшкодування за поєдинки, що не відбулися.

Зокрема, йдеться про зірвану зустріч між Віталієм Кличком та Майком Тайсоном. Поєдинок мав відбутися влітку в Берліні. Але український боксер усупереч домовленості відмовився від нього. В період, коли тривав судовий процес, Віталій та Володимир Клички неодноразово відмовлялися від запропонованих їм поєдинків.

Нині українські боксери планують свої бої через власне агентство К2. Крім того, вони співпрацюють із конкурентом свого колишнього гамбурзького промоутера, австрійцем Вільфрідом Зауерландом, який має телевізійну угоду з першим каналом німецького телебачення, ARD. Останній бій Віталія Кличка в Лас Веґасі, де він зустрівся на ринґу з британцем Денні Вільямзом, транслював у Німеччині вже саме цей телеканал.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG