Доступність посилання

ТОП новини

21-го грудня кандидат на пост Президента України Віктор Янукович відвідав Дніпропетровськ.


Михайло Снігур

Мітинг
Дніпропетровськ, 22 грудня 2004 - Мітинг, у якому взяв участь Віктор Янукович, відбувся біля дніпропетровського театру опери та балету. Кількість учасників, звезених автобусами з усієї області, становила до двох тисяч. Виступ Віктора Януковича був коротким. Головний зміст виступу – Україна лише за останні роки (слід розуміти - прем’єрства Януковича ) вийшла з кризи. Міжнародні конкуренти розпочали боротьбу проти України за допомогою помаранчових.

“І тільки наша перемога дасть змогу просуватися уперед. Ми не дозволимо нікому вирішувати наші внутрішні проблеми за чужі гроші”. – сказав Янукович, закликавши своїх прихильників до активної участі у виборах.

Кандидат на президентство також взяв участь у зборах обласного активу партій і організацій, які його підтримують, і провів пресконференцію.

помаранчові пікетують мітинг
У виступі на зборах Віктор Янукович сказав, що події, названі ним “оранжовим путчем”, готувалися багато років, що він не мав іншої можливості крім визнання рішення Верховного Суду, яке вважає несправедливим, що новий склад ЦВК захищатиме інтереси його конкурента та що участь у повторного голосуванні він вважає своїм обов’язком. Те, що відбувається в Україні, він назвав лжедемократією.

Зазначивши, що в Україні є корупція, проблеми у правоохоронних органах, що необхідна реформа у тих органах, що скоєні злочини, які не мають строку давності, пан Янукович сказав про необхідність створення Національного Бюро розслідувань. Він також вважає за необхідне провести після виборів Форум національної згоди.

На запитання учасників зборів про можливість визнання результатів переголосування недійсними Віктор Янукович відповів:

“Закон прийнятий такий, що дає змогу ці вибори зірвати з того чи іншого боку і визнати їх недійсними. Я маю на увазі людей з обмеженими фізичними можливостями. Стільки скарг, скільки треба набрати від наших громадян, стільки їх і буде. І якщо Ющенко Віктор Андрійович зі своїми соратниками до цього не прислухаються, не погодяться зі мною, загроза визнання виборів недійсними залишається реальною і ці вибори теж можуть бути визнані недійсними.”

Янукович на пресконференції
На прес-конференції Віктор Янукович відповів на запитання журналістів. Зокрема –

Щодо можливості загострення ситуації після виборів і умов його уникнення:

“Якщо того разу Ющенко вивів людей, він же подав приклад моїм виборцям. Чому б їм не вийти? І таких закликів дуже багато, при чому це серйозні, як кажуть, люди, дорослі, і вийдуть не школярі-студенти, а вийдуть серйозні... Я цього не хочу. І я прошу сьогодні, щоб ми знайшли сьогодні ті політичні рішення, які б це все не допустили, щоб ми заспокоїли суспільство і ми думали про стабільність у нашій державі. Важливо, щоб ми могли далі будувати нашу державу, не шукати у ній ворогів. Ми мусимо дати гарантії нашим регіональним елітам у тих регіонах, які підтримали того чи іншого кандидата, щоб вони не хвилювалися... Сьогодні ця загроза вже є. Ми бачимо, що вже правоохоронні органи почали ці процеси. Що, це добром закінчиться?”

Янукович на мітингу
Віктор Янукович також вважає необхідним впровадження політичної реформи одразу після виборів:

“Я пропоную і кажу, що нам потрібно впроваджувати конституційну реформу вже у січні, хто б не був обраний президентом. Сьогодні вибрана демократична форма, перевірена форма і ми починаємо будувати парламентсько-президентську політичну модель нашої держави. І треба сміливо йти і робити кроки. Оце такі мої головні пропозиції” – сказав Віктор Янукович.
XS
SM
MD
LG