Доступність посилання

ТОП новини

Віталій Кличко: “Ми докладемо максимум зусиль, аби Україна йшла демократичним шляхом”.


Марина Пирожук

22 грудня до Києва прибув чемпіон світу з боксу Віталій Кличко разом зі своїм братом Володимиром. В короткому інтерв’ю Радіо”Свобода” спортсмени заявили, що підтримують демократичні рухи, які відбуваються в Україні. Помаранчева революція, за словами Віталія Кличка, стала головною темою світових мас-медіа. Спортсмен також зазначив, що світова спільнота зацікавлена в демократичній Україні і наголосив на важливості збереження демократичних тенденцій.

Віталію, як Ви оцінюєте всі ті процеси політичні , що відбуваються в Україні останнім часом? Чи збільшила помаранчева революція, яку Ви відверто підтримуєте, кількість прихильників України за кордоном? Чи справді нація українська стала радикально іншою, на Ваш погляд?

Віталій Кличко

Те, що відбулося в Україні є виявом демократії, коли люди відкрито висловлюють свою точку зору з політичних питань. У всьому світі Україна виявила себе як демократична країна з демократичним рухом. Питання в іншому, чи буде цей рух у майбутньому підтримуватися, чи можливо Україна повернеться до авторитарного режиму, який, на жаль, був у минулі роки. Хоча багато-хто говорив про демократію, але тим не менше демократичні поступи не були помітні. Ми говоримо про свободу преси, про багато факторів, які є складовими демократичного процесу.

Марина Пирожук

Наскільки адекватно на ваш погляд реагує світ на події в Україні? Чи відчувається така підтримка ? Як зрештою реагують ваші друзі за кордоном на ваші помаранчеві символи?

Віталій Кличко

Всі підтримують ті рухи, які відбуваються в Україні, всі сподіваються, що Україна у майбутньому буде демократичною країною. Відразу можна побачити у всіх ЗМІ наскільки Україна є важливою для світової спільноти, наскільки важливі ті події, що відбуваються в Україні, оскільки всі події були першими новинами майже на всіх каналах. У всьому світі увага громадськості прикута до того, яким шляхом піде Україна. Багато -хто сподівається на демократичний розвиток подій, що Україна у майбутньому буде інтегрована у ЄС, у світову спільноту. Ми також на це сподіваємося і докладемо максимум зусиль, аби це таки сталося, і щоби наші діти росли у демократичній і вільній країні.

Я слухаю Радіо “Свобода”, де б я не знаходився через Інтернет. Отримую об’єктивні новини і дуже радий цьому. А всім слухачам бажаю цікавих репортажів, цікавих і об’єктивних новин, як це було в минулі роки, нехай так буде і в майбутньому. Я також бажаю всім здоров’я, щастя та здійснення всіх побажань, які у кожного напевно є.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG