Доступність посилання

ТОП новини

(17.42) КВУ ЗАЯВЛЯЄ, ЩО НА ДАНИЙ МОМЕНТ НЕМАЄ ПІДСТАВ ОЧІКУВАТИ МАСШТАБНИХ ФАЛЬСИФІКАЦІЙ ПІД ЧАС ГОЛОСУВАННЯ


Про це на прес-конференції в агентстві УНІАН заявили президент КВУ Ігор ПОПОВ і прес-секретар КВУ Олександр ЧЕРНЕНКО.

І.ПОПОВ зазначив, що принцип формування комісій 50 на 50 від представників кожного кандидата поки що ніяких проблем не створює, і переважна більшість комісій працює на конструктивний результат.

У свою чергу О.ЧЕРНЕНКО додав, що у деяких членів комісій з інших регіонів були, наприклад, проблеми з приїздом до місця, але зараз вони працюють нормально. Проте, за його словами, треба ще дочекатися моменту, коли треба буде підписувати протоколи з результатами голосування.

О.ЧЕРНЕНКО зазначив, що на цей момент найбрутальнішим порушенням на виборах є дещо неточні списки виборців, зокрема, на окремих дільницях одну й ту саму людину вносили до списків двічі. Проте, за його словами, навряд чи тут є злий задум, оскільки ці люди у більшості випадків отримували і по два запрошення прийти на дільницю.

Голосування на дому, за його словами, ускладнилося тим, що окрім відповідної письмової заяви виборцям треба було додати підтверджуючі документи, яких вони не представили. Водночас, сказав О.ЧЕРНЕНКО, фіксувалися випадки, коли подібні заяви писали не виборці, що збиралися проголосувати вдома, а, наприклад, члени виборчих комісій.

Як і зазвичай, не обійшлося без курйозів, зауважили представники КВУ. Так, у Волинській області група монахинь з одного із монастирів не змогла проголосувати, оскільки замість паспортів вони принесли на дільницю їхні ксерокопії.

Інший випадок стався у Рівненській області, де виборець, не знайшовши себе у списках, подав заяву до суду, який ухвалив рішення про його включення до списків, але прізвище виборця у цьому рішенні написали з помилкою. Відповідно, на дільниці виборцю знов відмовили, після чого він знов повернувся до суду, де помилку було виправлено і чоловік нарешті взяв участь у голосуванні.

В цілому ж, зазначив І.ПОПОВ, хоча на окремих виборчих дільницях до формування списків виборців підійшли недбало, але ця проблема вряд чи масштабно вплине на результати голосування.

UNIAN
XS
SM
MD
LG