Доступність посилання

ТОП новини

Попередні результати голосування на Одещині.


Петро Каландирець

За попередніми результатами переголосування, лідером симпатій виборців Одещини є кандидат на посаду Президента України Віктор Янукович.

Керівник Одеського обласного штабу Віктора Ющенка, народний депутат України Олексій Козаченко назвав перевибори 26 грудня набагато демократичнішими, ніж два попередніх тури голосування. Тим часом обласний штаб кандидата на посаду Президента України Віктора Януковича збирає інформації про порушення.

Одна з головних проблем переголосування полягає в тому, що “людей похилого віку позбавили права проголосувати”. Таку думку висловив заступник голови одеської міської організації Партії регіонів України Валерій Романов.

Він наголосив, що рішення Верховного Суду про голосування на дому було ухвалене лише напередодні, у перший половині дня, а на місця воно надійшло ввечері. Таким чином, охочі голосувати не на виборчій дільниці не мали можливості вчасно отримати медичну довідку. За даними Партії регіонів, заяви, які подають одесити похилого віку, виборчі комісії не приймають до розгляду.

Як стверджує Валерій Романов, переважна більшість людей похилого віку голосують за кандидата на посаду Президента України Віктора Януковича, “який вирішив чимало соціальних проблем”.

Тим часом спостерігач від Європарламенту Майкл Макгован з Великобританії вважає, що “вибори в Одесі були організовані на належному рівні”. Пан Макгован вважає корисним для власної країни український досвід підрахунку голосів безпосередньо на виборчих дільницях.

26 грудня за виборами в Одесі спостерігали 20 представників посольства Канади в Україні і біля 40 груп від Організації з безпеки і співпраці у Європі.

Голова Одеського обласного штабу кандидата на посаду Президента України Віктора Ющенка, народний депутат України Олексій Козаченко вважає, що 26 грудня переголосування другого туру “відбулося максимально демократично, але результати, які ми отримали, трохи відрізняються від того, що ми очікували. Одеса показала досить високий відсоток участі у голосуванні і практично незмінний результат на користь Віктора Януковича”.

Олексій Козаченко: “Пояснюється це тим, що міська влада до останніх днів продовжувала нагнітати міжнаціональну, міжконфесійну ворожнечу і розпалювати розкол у суспільстві.

Відбулося суттєве покращення результатів голосування у сільських округах. Я можу сказати, що всі без винятку сільські округи показали позитивний приріст прихильників Ющенка і скорочення кількості Віктора Януковича”.
XS
SM
MD
LG