Доступність посилання

ТОП новини

Вибори на Прикарпатті відбулися за рекордної участі галичан.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 27 грудня 2004 року - Галичани виявили виняткову громадянську активність та свідомість під час переголосування другого туру президентських виборів. Це відзначили як представники штабів обох кандидатів на посаду президента, так і спостерігачі та члени виборчих комісій. Участь у голосуванні взяло чимало літніх людей, які не брали участі в голосуванні навіть у двох попередніх турах.

Участь у переголосуванні другого туру президентських виборів на Івано-Франківщині взяло чимало інвалідів першої та другої груп, літніх людей, які не взяли участі у двох попередніх голосуваннях. У кожному населеному пункті, селі чи місті, цим людям було забезпечене транспортне перевезення до виборчих дільниць. Неповносправним виборцям допомагали місцеві громади та їхні родичі. За даними, які надав передвиборчий штаб Віктора Ющенка, що проводив паралельний підрахунок голосів, участь у переголосуванні другого туру президентських виборів на Івано-Франківщині узяла рекордна кількість виборців.

Як вітчизняні, так і міжнародні спостерігачі відзначали, що такого рівня громадянської свідомості, яку виявили мешканці Івано-Франківщини, вони ще не бачили. Виборці повністю усвідомлювали, що від кожного голосу залежить майбутнє держави. У ці дні на Прикарпатті можна було побачити чимало автомобілів з номерними знаками різних країн Європи. Велика кількість заробітчан на кілька днів приїхала для того, щоб віддати голос за обраного кандидата на посаду президента. Члени дільничих комісій та спостерігачі з Луганської області, які працювали практично на кожній виборчій дільниці області, переважно висловлювали своє щире захоплення та здивування високою культурою та толерантністю виборців на Івано-Франківщині. Луганці також були вражені тим, наскільки приязно та щиро їх прийняли на Прикарпатті.

У цілому ж спотерігачі від найрізноманітніших міжнародних структур визнали, що вибори на Івано-Фанківщині відбулися за найвищими європейськими стандартами, якщо не враховувати незначних порушень, які жодним чином не вплинули на хід волевиявлення. На завершення залишається лише зауважити, що понад 90 % виборців на Прикарпатті вже традиційно віддали свої голоси на користь Віктора Ющенка. Проводячи анонімне опитування на дільниці, із 60 виборців, які щойно проголосували, майже всі відкрито заявили, що підтримали кандидатуру Віктора Ющенка. Саме з ним на Прикарпатті пов”язують майбутній демократичний розвиток та європейський вибір України.
XS
SM
MD
LG