Доступність посилання

ТОП новини

На сесію Одеської Міської Ради знову не допустили журналіста.


Петро Каландирець

Чергова сесія Одеської міської Ради знов розпочалася зі скандалу. До сесійного залу не допустили одеського кореспондента всеукраїнського тижневика «Український Південь» Олександра Орлова.

Працівники управління інформації міськвиконкому не брали до уваги наявність у журналіста службового посвідчення газети і вимагали спеціальної акредитаційної картки, яка, як з»ясувалося, «єдина має законну силу у приміщенні нинішньої мерії». Цього дня до сесійного залу, щоправда, допустили групу журналістів, які не мали подібних спеціальних акредитацій і були дописані до заздалегідь підготовленого списку. Кореспонденту всеукраїнського тижневика «Український Південь» Олександру Орлову керівник управління інформації міськвиконкому Олексій Зарічанський заявив, що не дозволить йому зайти до сесійного залу, посилаючись на відсутність спеціальної акредитації, яка «передбачена регламентом сесії».

Олександр Орлов висловив припущення, що причиною такої заборони став момаранчевий шарф, який був на журналісті, але на якому не було жодних надписів агітаційного змісту. Він назвав дії працівників управління інформації такими, що заважають йому виконувати свої професійні обов»язки і «дискримінаційними до працівників ЗМІ».

Під час нещодавнього візиту до Одеси кандидата на посаду Президента України Віктора Януковича, після його прес- конференції у будинку профспілок, керівника управління інформації міськвиконкому Олексія Зарічанського можна було побачити у біло-голубому шарфику з надписом «Наш вибір -2004. Віктор Янукович».

На сесії міськради, під час розгляду проекту міського бюджету на 2005 рік виступив депутат Георгій Селянин. Він запропонував зменшили заплановані витрати автопарку міськвиконкому з чотирьох з половиною мільйонів гривень до двох мільйонів. Один мільйон з цих коштів депутат запропонував спрямувати на ремонт міських автошляхів і ще один мільйон – на фінансування притулків для неповнолітніх дітей. Георгій Селянин запропонував чиновникам міськвиконкому їздити на власних машинах, а іномарки з автопарку замінити на більш дешевий у користуванні транспорт.

Цю пропозицію підтримав і депутат міської Ради Сергій Станкевич. «Ми весь час говоримо про соціальну спрямованість бюджету. Вона має бути чітко відзеркалена», - сказав він. Під час голосування пропозиції депутата Георгія Селянина отримали лише 11 голосів підтримки з 58 депутатів присутніх у залі.
XS
SM
MD
LG