Доступність посилання

ТОП новини

Керівника Організаціï визволення Палестини Махмуда Аббаса сьогодні офіційно оголосили переможцем на виборах палестинського президента


В результаті голосування, яке відбулося минулоï неділі, наступник Ясира Арафата набрав 62 % голосів.

В результаті голосування, яке відбулося минулоï неділі, наступник Ясира Арафата набрав 62 % голосів.

Махмуд Аббас: “Попереду важкі завдання: як нам гарантувати нашу безпеку, як зробити гідним життя наших громадян, як вирішити проблему палестинців, які перебувають в ізраïльських в’язницях, як нарешті вирішити питання щодо будівництва нашоï держави зі столицею у Східному Єрусалимі?”

Лідер ізраïльскоï партіï Праці Шимон Перес зазначив, що палестинські вибори розпочнуть “новий процес на Близькому Сході”.

А міністр закордонних справ Ізраïлю Сильван Шалом заявив: “Мені вважається важливим, що новому лідерові палестинців Махмуду Аббасу доведеться ухвалювати стратегічне рішення щодо ліквідаціï усієï інфраструктури терористичних організацій – з одного боку та припинення підбурювання до насильства – з іншого”.

Результати палестинських виборів сьогодні прокоментував і президент Сполучених Штатів Джордж Буш: “Вважаю, що зараз для Ізраïлю важливо виконати обіцянку та вивести війська з деяких палестинських територій. Найголовніше, щоб Ізраïль не забував про перспективу мирного співіснування із сусідньою палестинською державою, а для палестинців – почати створювати своï державні інститути, ізраïльський уряд має надати ïм у цьому допомогу”.

Голова французького зовнішньополітичного відомства Мишель Барньє назвав голосування “перемогою демократіï”. З аналогічними заявами виступили міністерства закордонних справ Великобританіï та Росіï.
XS
SM
MD
LG