Доступність посилання

ТОП новини

Член блоку “Наша Україна” Сергій Соболєв називає істерикою заяви Віктора Януковича про невизнання результатів виборів та нелегітимність обрання Віктора Ющенка Президентом України


Сьогодні Віктор Янукович заявив, що не збирається визнавати результати виборiв i готовий апелювати до Європейського суду з прав людини.

Сьогодні Віктор Янукович заявив, що не збирається визнавати результати виборiв i готовий апелювати до Європейського суду з прав людини. Він наголосив, що різниця між кількістю отриманих ним і його опонентом Ющенком голосів на виборах 26 грудня є наслідком закону про вибори, який, на його думку, не дозволив проголосувати усім хворим виборцям.

Сергій Соболєв: “У цій ситуації посилатися на закон, який пройшов перевірку Конституційним Судом, і був чітко поправлений і Конституційним Судом і Центральною виборчою комісією через постанову – це досить несерйозно і несолідно. Ющенка визнав народ. Він не вимагає визнання Януковичем. Ніяких підстав для оскарження не існує. Тому істерика, яку зараз проявляє сам пан Янукович – не що інше, як саме абсолютно необгрунтована заява, яка не буде мати під собою ніяких правових наслідків”.

Представник Комітету виборців України Олександр Черненко вважає, що у Віктора Януковича немає жодних шансів задовольнити свої претензії стосовно результатів виборів у будь-яких судах.

Олександр Черненко: “Звичайно було б дивно, якби його команда не подала наступну скаргу до Верховного Суду. Якийсь новий рояль дістати з кущів Януковичу не вдасться. Це будуть ті ж самі речі, які вже не раз відхилялися. Доказів ніхто не анонсує. Люди не борються за якийсь результат, а захоплюються самим процесом. Це агонія, це істерика і затягування, звичайно, інавгурації”.
XS
SM
MD
LG