Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську відкрився Західноукраїнський ресурсний центр з питань ВІЛ-СНІДу.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 11 січня 2005 - Івано-Франківську відкрився Західноукраїнський ресурсний центр з питань ВІЛ-СНІДу. Фахівці ресурсного центру будуть проводити просвітницьку діяльність та впроваджувати програми лікування та догляду за хворими на СНІД. У своїй діяльності центр охоплюватиме 8 областей Західної України.

Упродовж минулих років діяльність міжнародних благодійних програм щодо профілактики захворювання на ВІЛ-СНІД була спрямована на південні та східні області України. Це було зумовлене тим, що в цих реґіонах поширення ВІЛ-інфекції відбувається значно швидшими темпами, аніж на заході держави. Однак, зважаючи на те, що Україна є лідером у Європі щодо поширення ВІЛ-СНІДу, Міжнародний альянс щодо запобігання поширення СНІДу, малярії та туберкульозу звернув свою увагу на Західну Україну.

Партнером Міжнародного альянсу щодо профілактичної діяльності та впровадження програм лікування та догляду за хворими на СНІД виступила відома не лише на Прикарпатті, але й у країні благодійна організація “Солідарнісь”. Фахівці, які працюють у цій організації, мають багаторічний досвід роботи в аналогічних програмах. На презентації Західноукраїнського ресурсного центру з питань ВІЛ-СНІДу, діяльність якого охоплює 8 областей Західної України, наголошувалось, що лише на Івано-Франківщині мешкає близько півтисячі віл-інфікованих. А минулого року народилось 18 немовлят від жінок, хворих на цю недугу. Західноукраїнський ресурсний центр з питань ВІЛ-СНІДу працюватиме в тісній взаємодії з медиками та владою.

На Прикарпатті, як заявив керівник благодійного фонду “Солідарність” Андрій Микитин, уже усвідомили, що СНІД, на жаль, неможливо вилікувати, однак можна запобігти його поширенню. Для цього необхідно вести ефективну та постійну просвітницьку діяльність. Саме в цьому напрямку повинні співпрацювати не лише громадські організації та медики, але й державні структури, щоб локалізувати захворювання. Вирішенням цих проблем якраз і займатиметься Західноукраїнський ресурсний центр з питань ВІЛ-СНІДу.
XS
SM
MD
LG