Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську триває реалізація проекту щодо розвитку малого та середнього бізнесу.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 13 січня 2005 - Із середини минулого року в обласному центрі Прикарпаття реалізується проект щодо підтримки малого та середнього бізнесу. У межах проекту мають відкрити дозвільний центр, де підтриємці зможуть отримати необхідні консультації та оформити документи для успішного ведення бізнесу. Проект фінансується за сприяння Європейського Союзу.

Проект підтримки малого та середнього бізнесу, який уже 6 місяців триває в Івано-Франківську, здійснюється за підтримки Європейського Союзу в межах масштабної програми “Покращення середовища для розвитку малого та середнього підприємництва”. Цей проект на Україні реалізують у двох областях – Івано-Франківській та Волинській.

В Івано-Франківську результатом проекту повинно стати відкриття дозвільного центру, яке уже підтримала сесія міської ради. У дозвільному центрі підприємці зможуть у максимально короткий термін отримувати консультації та документи для здійснення підприємницької діяльності. На цьому наголошує заступник мера Івано-Франківська з економічних питань Олег Синютка:

“Ми сьогодні зробили всі підготовчі роботи для створення такого інформаційно-аналітичного центру. Пересічний споживач, який хоче отримати той чи інший дозвіл у місті Івано-Франківську, може отримати вичерпний перелік документів, процедур та підрозділів, з якими йому доведеться співпрацювати під час отримання тих чи інших дозволів. Людина, починаючи свою справу, буде бачити реальну картину, за скільки часу, в яких структурах і які документи вона повинна отримати. А наступним кроком стане систематизація цієї роботи, переведення її в програмну мережу і як результат – скорочення часових рамок отримання документів. Але це вже розвиток проекту. Він вимагає ще більших напрацювань”.

У дозвільному центрі бізнесмени зможуть отримати відповідні документи для 20-ти видів підприємницької діяльності, які найчастіше реєструються на території Івано-Франківська. Про корисність проекту також заявляє експерт програми від Євросоюзу Оксана Шевчук:

“Хто володіє інформацією, той володіє світом. І чиновники не так легко і не так просто хочуть ділитися інформацією. А зараз підприємець має можливість довідатися, як відкрити власну справу, вести господарську діяльність. Отож, він її або не буде відкривати, або ж (якщо це знаючий підприємець) йому це буде дуже легко робити. Проект дасть змогу не так часто контактувати з чиновниками. Відповідно чиновники зможуть надавати консультації, у тому числі й платні. І це буде своєрідним законним бізнесом від влади”.

Дозвільний центр повинен також дати змогу оцінити майбутнім підприємцям власні сили і пересвідчитись, чи вони дійсно спроможні започаткувати власний бізнес.
XS
SM
MD
LG