Доступність посилання

ТОП новини

Перший робочий день Президента.


Гості: Євген Кушнарьов - колишній глава облдержадміністрації Харківщини, голова партії; Максим Стріха - доктор фізико-математичних наук, член Асоціації українських письменників; Олександр Скіпальський - генерал-лейтенант, екс-шеф військової розвідки Міноборони України, директор Інституту геополітичних та економічних досліджень (телефоном).










Прага, 24 січня 2005 року.

Аудіозапис програми. Перша частина: Аудіозапис програми. Друга частина:

Василь Зілгалов

Як завжди, в цей час “Вечірня Свобода”.

Сьогодні 24-те січня.

Соціологи і інші фахівці кажуть, що це дуже важкий день, після свят. Тим більше, що в Україні нова влада, але кажуть, що нова влада почала новий робочий тиждень дуже легко, дуже багато є нових призначень.

Є дуже багато влучних характеристик, афоризмів, які стосуються влади. Хоча б такий: “Якщо ти хочеш розпізнати людину, дай їй владу”.

Колись відомий представник німецького народу Генріх Манн зауважив, що влада марна і нестійка, якщо все підпорядковано лише їй, а не ідеї, яку вона втілює.

А яку ідею має втілювати влада взагалі, тим більше, як кажуть, нова влада в Україні? Що є важливішим для суті, змісту цієї влади, окрім демократії, яку називають ще українським словом “народовладдя”? Чи можна сказати, що в Україні наступає ера нової демократії? Навіть партії так називають “Нова демократія”. Що за цим стоїть?

Про це ми якраз і будемо сьогодні дискутувати у “Вечірній Свободі”.

Я хочу нагадати слухачам “Вечірньої Свободи” номер телефону у нашій студії: 490-29-05, код Києва – 044.

Телефонуйте, шановні, і ставте питання учасникам сьогоднішньої дискусії.

А сьогодні у нас їх є багато: Олександр Скіпальський, генерал-лейтенант, колишній керівник військової розвідки Міноборони, нині директор Інституту геополітичних і економічних досліджень, до останнього часу був радником голови СБУ (телефоном з Житомира); голова Харківської обласної ради, генеральний секретар партії “Нова демократія”, пан Євген Кушнарьов; доктор фізико-математичних наук, заступник голови УРП “Собор”, пан Максим Стріха.

Добрий вечір, шановні гості! Дякую вам за те, що ви сьогодні погодилися брати участь в нашій сьогоднішній програмі.

Шановні гості, як ви оцінюєте цей день сьогодні як початковий день діяльності нової української влади?

Олександр Скіпальський

Я з великим натхненням і задоволенням прожив сьогоднішній день, тому що мені пощастило бути сьогодні, коли наші святійші отці українські благословили нашого Президента. Це була неповторима аура у нашій Святій Софії.

Крім того, я оцінюю, що це був політично напружений день для роботи нашого українського Президента.

Я щасливий, що дожив до того часу, що можу сказати: я радий за те, що я є українець.

Василь Зілгалов

Пане Скіпальський, а не дуже засолодко Ви почали?

Олександр Скіпальський

Ні, це, можливо, дуже емоційно, але сьогодні це відкрито, без оглядки. Розумієте, я це постійно відчував 14 років, що за те, що я українець, то на тебе деякі політики, керівники дивляться косо, а про це наш Президент каже відверто.

Василь Зілгалов

Пане Кушнарьов, як Ви як генеральний секретар нової партії “Нова демократія” оцінюєте сьогоднішній політичний день в Україні?

Євген Кушнарьов

Без сумніву, що це початок нової епохи для України, але з відомих обставин я не знаходжуся сьогодні в ейфорії з цього приводу. Тим більше мій досвід може сказати, що обіцяти набагато легше, ніж виконувати. Я дуже добре розумію, які складні завдання постали перед новообраним Президентом. Не дай Боже, щоб народ в черговий раз розчарувався у своєму виборі.

Василь Зілгалов

Пане Кушнарьов, а назва Вашої партії – це вже сьогоднішній день, а чи це майбутнє?

Євген Кушнарьов

Я вбачаю у цій назві динаміку, рух. Для мене демократія не є чимось застиглим, а це є стан суспільства, а кожне суспільство має право на ту демократію, яку може побудувати, тому що проголосити владу народу – це ще не означає мати дійсно владу. Тому “Нова демократія” – це та демократія, до якої Україна розпочала рух на новому етапі свого життя.

Василь Зілгалов

І підсумкову оцінку сьогоднішнього дня, я думаю, дасть пан Стріха.

Максим Стріха

День був, як на мене, позитивний. Виявляється, на одній службі Божій можна звести Святішого Патріарха Філарета і Блаженнішого митрополита Володимира. Виявляється, Ющенко може цілком нормально говорити з Путіним. Мовою математики було розв’язано задачу з комбінаторики з призначення трьох осіб на три посади. Всього варіантів шість було розміщення цих осіб. Мені здається, що Президент вибрав найоптимальніший, виходячи з сьогоднішніх умов.

Але я мушу підтримати мого колегу у студії – ейфорії однак у мене немає, бо надто високий є горизонт сподівань щодо В.А.Ющенка і доводити свою співмірність йому і його команді доведеться щодня тяжкою працею.

Василь Зілгалов

Сьогодні ми вже побачили, що нова влада вже зробила перші кроки. А от чи нова опозиція робить перші кроки? За виключенням того, що у нас сьогодні все-таки є у київській студії гість нової опозиції. Що Ви думаєте про нову опозицію, пане Скіпальський?

Олександр Скіпальський

Я думаю, що нова опозиція поки що про себе не заявила, окрім того, що були заяви з боку колишнього нашого прем’єр-міністра Януковича, що він переходить в якусь нову опозицію. Він, напевне, так хотів заполохати трохи українців. А також із виступів пана Кушнарьова на з’їзді своєї партії, який сказав, що буде захищати інтереси демократії в нових умовах.

Тепер ми бачимо, що у нас опозиція також налаштована на реалізацію демократичних підходів. Хотілося б почути його особисту думку, чи буде його опозиція конструктивною.

Василь Зілгалов

Пане Кушнарьов, якраз до Вас і питання виникає. Будь ласка.

Євген Кушнарьов

Як на мене, то ще зарано говорити про якусь вже сформовану опозицію. За класичними вимірами, одні політичні сили знаходяться при владі, у владі, а ті, хто поза владою, складають опозицію. Інша річ, як вона згуртована, консолідована і таке інше.

Я можу сьогодні більш впевнено говорити про те, що опозиційними силами були і залишаються комуністи, Прогресивна соціалістична партія і, виходячи з заяви В.Ф.Януковича, партія “Регіони України”. Заяв Медведчука щодо позиціонування СДПУ(О) я ще не чув.

Я сказав на з’їзді щодо нашої партії, що ми ніколи не будемо в опозиції до ідей, якщо це нормальні ідеї, і ми ніколи не будемо в опозиції до людей, але ми завжди будемо в опозиції до тих дій влади, які, на нашу думку, не відповідають як обіцянкам цієї влади, так і, принаймні, європейським стандартам демократії, моральності влади і таке інше.

Василь Зілгалов

У нас є слухач, який нам додзвонився.

Добрий вечір!

Слухач

Доброго вечора, шановне панство!

У мене є подяка генералу Скіпальському.

Пане Скіпальський, передайте від нас, всього українського народу, козацтву українському велике спасибі, Вам і Вашим співробітникам СБУ, котрі відвернули кровопролиття 28-го.

А до пана Кушнарьова таке питання: чи має він моральне право бути навіть в опозиції, коли він вів антинародну, антидержавну політику?

Спасибі.

Василь Зілгалов

Дякуємо за вітання і за запитання. Але я хотів би, щоб пан Стріха завершив оцінку можливих обрис, так би мовити, опозиції нової в Україні.

Максим Стріха

Знаєте, я донедавна був і... Сьогодні не знаю в якому я статусі, але був представником старої опозиції (я - член центрального проводу УРП “Собор”) і можу засвідчити, що в кучмівській Україні опозиції велося голодно, холодно і просто небезпечно, потрібна була певна мужність, щоб там існувати.

Як вчений я з впевненістю можу сказати, що будь-яка система потребує опонування і будь-яка держава без опозиції немислима. Але мені важко сказати, наскільки доброю опозицією можуть бути олігархи з партії “Регіони України” чи ті люди з названих тут лівих партій, які давно звикли стригти купони від тих-таки олігархів, відіграючи роль псевдоопозиції.

Через те мені справді хотілося б, щоб Україна отримала разом з нормальною владою і нормальну опозицію, яка діє в ім’я національних інтересів, яка контролює владу, яка опонує цій владі, яка бачить інший спосіб бачення вирішення тих питань, які стоять перед суспільством.

Але, на жаль, я не можу сказати, що жодна з названих політичних сил, які претендують на цю опозиційну нішу, надається до ролі саме такої опозиції.

Василь Зілгалов

Дякую. Пане Кушнарьов?

Євген Кушнарьов

Я думаю, що тема опозиції є надто цікава, її можна кількома реченнями зараз охарактеризувати, але я мушу відповісти на питання.

По-перше, мене останнім часом багато звинувачують і абсолютно безнаказово, безпідставно. Я можу єдине запропонувати шановному пану, ми не знайомі.

Нехай знайде час, якщо потрібна буде допомога, то я готовий надати. Хай приїде на Харківщину, поспілкується з людьми, запитає їх, як я працював 4 роки на Харківщині, які досягнення соціально-економічного, духовного характеру за цей час відбулись на Харківщині.

То може він тоді зрозуміє, чому 70 відсотків харківчан проголосували і в другому, і в третьому, я це підкреслюю, турі, скажемо так, не за Віктора Ющенка. Я думаю, не в останню чергу, бо я зробив все з моєю командою, аби на Харківщині імідж влади був значно кращий, ніж в цілому у нашій державі.

Василь Зілгалов

Пане Кушнарьов, якщо вже так і пан Скипальський згадував про те, що Ваша нова партія «Нова демократія» заявила про свою участь у політичному житті нещодавно, і слухач поставів Вам питання.

А якщо згадати цю ситуацію між другим і додатковим третім туром голосування і Ваші виступи, де йшлося про регіони, про, я не буду їх цитувати, чого було більше у цих виступах: емоцій чи політичної продуманості для майбутнього?

Євген Кушнарьов

Там були ґрунтовно продумані емоції. Повірте мені, я маю достатній політичний досвід, я політикою займаюсь 24 роки, в тому числі з перших часів незалежності України, яку я також, як народний депутат ВР першого скликання, виборював разом з іншими. Тому всі мої виступи – це заздалегідь продумані експромти.

І якщо Ви прочитаєте, а не будете когось слухати, вибачте, що я звертаюсь до Вас, це до будь-кого з слухачів, хто мене звинувачує. Мої виступи в Сіверськодонецьку, в Харкові, на з’їзді рад в Харкові і таке інше, ви там не знайдете, як і не знайшла Генеральна прокуратура, жодного слова, яке було б поза межами конституційного поля чи входило в протиріччя з нашим законодавством.

А от те, що я можу емоційно подати, висловити так, що вони зачіпають, і достатньо серйозно зачіпають і змушують на них звертати увагу, то я вважаю, що це для політика є плюс, а ніякою мірою не мінус.

Василь Зілгалов

Дякую, і в нас є слухач. Добрий вечір, представтесь будь ласка, Ваше питання?

Слухач

Добрий вечір. Володимир з Києва, постійний слухач радіо «Свобода». У мене питання до пана Кушнарьова. Перше – чи не вважає він, що ця так звана опозиція є опозицією до народу, який скинув їхню бандитську владу?

І друге – під яку статтю кримінального кодексу підлягає не за 4 роки роботи на Харківщині, а та діяльність на з’їздах розкольників та сепаратистів по порушенню суверенітету держави над її територією. І яка кара за цю злочинну діяльність?

Василь Зілгалов

Дуже емоційна репліка, пане Кушнарьов?

Євген Кушнарьов

Це нормально, в нас частина суспільства живе за законами Майдану і мабуть певний час це буде відчуватись, хоча, повірте мені, цивілізоване демократичне суспільство повинне жити за Конституцією і законами, ухваленими ВР, а не на майданах.

Ви знаєте, у нас так багато з’явилось зараз прокурорів, що я думаю, що прізвище Вишинський мабуть треба розповсюджувати в Україні. Всі хочуть карати, знаєте, революційний порив: негайно всіх до суду і таке інше.

А чому Ви так лякаєтесь опозиції? Погляньте, як чудово опозиція виконала роль санітара в нашому суспільстві. Для того, щоб перейшовши у владу вчорашня опозиція не почала милуватися собою під ваші оплески, обов’язково потрібна нормальна опозиція, яка б дивилась, чи виконуються обіцянки.

От я дивлюсь, нам було обіцяно, що влада і бізнес будуть роз’єднані, а представник потужного бізнесу, фактично, олігархічного, призначений на одну з керівних посад в нашій державі.

Я проти цього абсолютно не заперечую, але я чекаю наступного кроку. Чи буде виголошено публічно, який саме бізнес у цього посадовця високої так би мовити ваги? Кому саме переданий в управління цей бізнес? Де гарантії, що не буде цей бізнес опікуватись з цієї посади цією людиною і таке інше?

От і давайте будемо спокійно дивитись на ці речі, хто це обіцяв і хто це і як виконує.

Василь Зілгалов

Я хочу запитати пана Скіпальського, який є все-таки експертом у питаннях безпеки та територіальної цілісності. Як Ви вважаєте, чи от ці репліки, експромти, які прозвучали і в Сєвєродонецьку і Харкові, то чи мали місце заклики до розколу держави?

Олександр Скіпальський

Пане Василю, я хочу сказати і приєднатися до роздумів пана Максима Стріхи, який вже висловив фундаментальну ідею, основу існування опозиції.

Опозиція – це політична структура, яка працює в рамках державності і виключно в інтересах національних. Звідсіля витікають певні правові обов’язки в діяльності опозиції. Я знаю давно пана Євгена Кушнарьова. Ми були разом в демократичній платформі і створювали партію “Демократичне відродження”.

Безумовно, коли він сказав, що до російського кордону ближче, ніж до Львова, то це емоції. Євген сам сказав, що ці емоції не є змістом його розуміння.

Так от саме існування опозиції не повинно перетворитися в п’яту колону. Я колись сказав, чому у нас наші партійні великі державні діячі їздять і не оголошують, що вони роблять, про які вони спілкуються проблеми в інших державах.

Так от я знаю, що наш президент їхав, він відкрито поїхав, на зустріч із Путіним, тому що він пообіцяв. Він зустрівся з московським патріархом, тому що у нас багато конфесій, і роль МП відома в нашій державі.

Але я не розумію, що там робив колишній прем’єр, який також має вищий ступінь допуску до таємниць. Я не розумію, чому майже таємно вилітав Медведчук.

Якщо ці люди, які заявляють сьогодні про опозицію таємно їздять в іншу державу, то це мене, як фахівця у сфері безпеки, турбує, щоб саме ця опозиція не стала п’ятою колоною у нас в Україні.

Василь Зілгалов

У нас є слухач, який хоче поставити питання учасникам дискусії.

Ало. Добрий вечір.

Будь ласка, представтесь, Ваше питання.

Слухач

Пане Кушнарьов, це до Вас звертається колишній донецький шахтар Іванов Іван Іванович. Я зараз на пенсії.

Будьте ласкаві, якщо може скажіть, я двічі звертався до Вас, коли Ви були головою адміністрації, коли мене карали ні за що ні про що, то Ви навіть не відповіли мені на мої листи. Тепер Ви робите опозицію до Ющенка. А Ющенко, немає у нього персоналу, бо він особисто кульковою ручкою підписав листа щодо моїх бід.

Скажіть, будь ласка, в яку Ви опозицію йдете? Добро прийшло до влади, а Ви представляли зло. Тепер опозиція. Роз’ясніть мені, будь ласка, якщо зможете.

Дуже дякую.

Василь Зілгалов

Ми дамо пану Євгену Кушнарьову можливість висловитися.

А я хотів би звернутися до пана Максима Стріхи з таким питанням, продовжити цю тему, яку якраз розпочав пан Скіпальський, бо сьогодні президент Росії під час зустрічі з новим президентом України Віктором Ющенком підкреслив, що Росія напередодні ще при президенті Кучмі погодила з Україною всі прикордонні питання. Таким чином підтвердила територіальну цілісність і незалежність України.

Чи випадково це якраз сьогодні підкреслив російський президент? Пане Стріха, як Ви вважаєте?

Максим Стріха

Звичайно, в політиці такого рівня випадкових речей не буває. Росія опинилася в дуже прикрій для себе ситуації. Вона визначила легітимного правонаступника, легітимного в російських поняттях. От сталася випадкова така прикрість, коли український народ чомусь не затвердив цього правонаступника, народу від цього відводилася лише пасивна роль. А більшістю все-таки обрав інший сценарій не лишень іншу людину, інший скажімо сценарій свого майбутнього.

І зрозуміло, що Росія якимось чином мусить зберегти добру міну при не дуже добрій для неї грі. І ми так само мусимо зважати на ці обставини, бо Росія нікуди від нас не дівається. Вона лишається нашим сусідом, вона лишається країною з якою ми пов’язані дуже тісними зв’язками і залагоджувати проблеми минулого в край необхідно.

Наскільки ці були слова Путіна щирими, важко сказати, бо я серйозно ставлюся до того, що відбулося в Сєвєродонецьку. Я б якраз порадив би нашим слухачам звертати увагу не так на слова політиків, я можу ненавидіти те, що вони говорять, але я віддам життя за те, щоб вони могли вільно це говорити – це сказав Вольтер. І, власне, це поділяють будь-які ліберали, а от вчинки, це річ серйозніша.

Євгену Петровичу, здається все-таки з цього погляду рішення Харківської обласної ради від 26-го листопада минулого року, де прямо говорилося про можливість створення Автономної Республіки в межах відомих 11-ти територіальних одиниць України чимось, що вже виходить за повноваження органом місцевого самоврядування, що представляє спільні інтереси в громад Харківщини, яким би стали керувати того дня.

Від так проблеми національної безпеки існують і Росія, безумовно, нікуди не відкине наразі своїх спроб забезпечити свої інтереси в Україні - це нормально, це інтереси російські і будь-який російський президент буде це робити.

Мені залежить, щоб мій український резидент належно захищав наші українські інтереси, нашу національну безпеку скрізь у світі і, зокрема, у стосунках з цією ж Росією. І мені здається, що Ющенко цю роботу сьогодні почав успішно.

Василь Зілгалов

Дякую, пане Стріха.

Пане Кушнарьов, а чи не закинув пан Скіпальський палицю у Ваш город, коли казав, що деякі політичні лідери в Україні регіональній, в тому числі, їздять до Москви радяться? Я хотів Вас запитати, створення партії “Нова демократія” чи не був це один з результатів Ваших поїздок до Москви?

Євген Кушнарьов

По-перше, поїздка була одна, по-друге, вона була абсолютно приватна і абсолютно прозора. Я зразу в Москві, де я перебував лише один день провів прес-конференцію, де, до речі, мені здається, були представники радіо “Свобода” чи може я помиляюся, але те, що там було дуже багато ЗМІ.

Василь Зілгалов

Так були.

Євген Кушнарьов

Я відверто поінформував про що я розмовляв під час своїх зустрічей із Мироновим, із Слізкою, із Ведмєдєвим і не робив з цього ніякої таємниці. Я проти таємних поїздок, я проти таємних зустрічей, хоча я достатньо досвідчений політик, щоб розуміти, що такі зустрічі все єдине були, є і завжди будуть.

Якщо б не прикрий випадок, я б навіть сказав, дуже прикрий випадок з Віктором Андрійовичем чи знали б ми колись, що він вечері таємно зустрічався з керівником Служби безпеки України, думаю, що б ніколи не узнали. Так що такі зустрічі завжди будуть.

До речі, щодо поїздок. Віктор Андрійович, коли він був лідером опозиції вільно пересувався всім світом, зустрічався з ким йому подобалось, говорив те, що йому подобалось і ніхто йому цього не забороняв.

Тому давайте жити все ж таки не подвійними стандартами, а єдиними підходами. Зустрічі - це право кожного, поїздки, це право кожного, інша річ, і я ще раз на цьому наголошую, бажано, щоб вони все ж таки були принаймні відкритими в тому сенсі, що суспільство повинне знати, хто, куди їздив і з ким зустрічався, якщо це офіційні особи.

Василь Зілгалов

Дякую, пане Кушнарьов.

Я хотів би вас шановні гості таке запитати, що в перебігу, так би мовити, 3-го туру вже 26-го грудня з боку тих, хто програвали були такі слова, що після революції гряде контреволюція. І вже після проголошення рішення ВСУ пролунали навіть такі слова, що буде реванш політичний в Україні.

Як Ви оцінюєте ці слова: контреволюція, політичний реванш, то вже в перші дні, так би мовити, формування нової влади пане Скіпальський?

Олександр Скіпальський

Безумовно, я оцінюю їх негативно, але це можна зрозуміти чисто психологічно. Люди отримали несподівану поразку для себе в той момент, коли вся машина була бажано заведена ними на перемогу любою ціною.

Тільки лінивий не знає із певних політичних діячів, що любою ціною 3% Янукович повинен був перемогти на виборах. І пан Євген це знає, і я знаю, і багато інших. Але ця поразка, я б сказав заслужена, тому що будувати добро на руїнах зла нікому ще не вдавалося.

Я думаю, що саме в нової влади, до речі, і сьогодні призначено нового секретаря Ради Безпеки пана Порошенка буде широке поле діяльності. І я б хотів, щоб саме це поле діяльності було тільки правовим, демократичним і цивілізованим.

Василь Зілгалов

Дякую, пане Скіпальський.

Пане Стріха, як Ви вважаєте чи можна очікувати контреволюції і політичного реваншу в найближчий час в Україні?

Максим Стріха

Якщо говорити в юридичних термінах, то я не зовсім розумію, що таке контреволюція. Слова помаранчевої революції ввійшли в обіг, але це є хороша така яскрава метафора, оскільки, реальні рішення ухвалювалися в рамках легітимних українських процедур силового захоплення влади не відбулося.

Від так, якщо нам пропонують те, що мусить відбутися силове захоплення влади тими, хто програли очевидно цим мають цікавитися компетентні органи.

Що ж до прагнення виграти на наступних виборах, то це цілком природне прагнення будь-якої політичної сили, зокрема, опозиційної. Дуже важливо притому, щоб ця сила не експлуатувала, як це було в кампанії Януковича гасло, який переводять до розколу України, до роздування ксенофобій, до того, щоб розвести людей замовною релігійною та іншою ознакою.

Василь Зілгалов

Дякую, пане Стріха.

Пане Кушнарьов, термін контреволюції вжила довірена особа, я маю на увазі, пан Шуфрич, як Ви оцінюєте цей термін?

Євген Кушнарьов

Я хочу вірити, що це продовження тієї революційної риторики, яка опанувала й одним радикальним флангом і іншим. Нестор Шуфрич, безумовно, доклав багато зусиль в боротьбі і не думаю, що йому було легко.

Я не хочу виправдовувати, я не вірю, що це є дійсно його ідеологічна платформа. Ніяких контреволюцій в Україні не буде. А чи будуть масові акції протесту накшталт, що ми бачили під час помаранчевої революції - це я цілком допускаю все це буде залежати від дій влади.

Якщо вона своїми діями викличе незадоволення людей, то вони мають абсолютне право вдатися до тих самих заходів, які вже вони бачили і які, до речі, дали свої результати.

Василь Зілгалов

Шановні наші гості, я дуже коротко ще вам усім поставлю таке питання, наступні вибори парламентські вже дуже близько і новий Президент України ще на передодні сказав, що цей рік дуже важливий в тому плані, щоб дати людям відчути зміст нової влади?

Чи досить буде цього року, щоб відчув народ позитивний зміст цієї влади, коли грядуть нові вибори, пане Скіпальський?

Олександр Скіпальський

Ви знаєте, це питання весь час висіло в повітрі і сьогодні для себе я отримав відповідь. Для того, щоб новий президент і його команда взяла більшість в парламенті на виборах наступного року треба було в Україні зробити маленьке чудо.

І це маленьке чудо зробить, я переконаний, наша маленька тендітна Юлія, яка сьогодні виконує обов’язок прем’єр-міністра. Саме тільки вона могла зробити це чудо і я б хотів, щоб це відбулося.

Василь Зілгалов

Пане Стріха, будь ласка.

Максим Стріха

Ті, хто приходять сьогодні до уряду камікадзе, бо треба мати справу з величезним комплексом проблем, зокрема, з тим, щоб платити за векселями, які бездумно видавав уряд Януковича. Я сподіваюся, що люди, які прийшли до уряду це усвідомлюють і усвідомлюють те, що їж можливо доведеться буде ще перед виборами піти прийнявши найтяжчий удар боротьби з тими обставинами, які склалися, щоб президент встиг сформувати нову трошки іншу команду, яка й переможе на парламентських виборах.

Василь Зілгалов

Пане Кушнарьов, а Ви як бажаєте новій владі соціальних успіхів?

Євген Кушнарьов

Я бажаю всіляких успіхів новій владі, але я мушу відверто сказати, що я переконаний, що Україну в цьому році чекають важкі випробування. І врятувати економіку України, і хоча б на якому рівні утримати ті соціальні стандарти можна тільки не популярними заходами.

Скажіть мені, коли не популярні заходи викликали у народу задоволення. Тому це й буде перевірка на міцність нової влади.

Василь Зілгалов

Дякую.

Я нагадаю, що в “Вечірній Свободі” у нас були гості генерал-лейтенант Олександр Скіпальський; Євген Кушнарьов, глава Харківської обласної ради, генеральний секретар партія “Нова демократія” і Максим Стріха, експерт радіо “Свобода” доктор фізико-математичних наук.

Вів програму Василь Зілгалов. Слухайте “Вечірню Свободу”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG