Доступність посилання

ТОП новини

Інавгурація Ющенка. Діти. Інтерв’ю з дизайнером Оксаною Караванською.


Людмила Ваннек

Прага, 24 січня 2005 - Інавгурація Віктора Ющенка на посаді Президента привернула до себе увагу не лише вітчизняних та міжнародних оглядачів, політиків, аналітиків, а й мільйонів телеглядачів, які споглядали за цим святковим дійством в неділю вдома на телевізійних екранах.

Увагу привертали не лише присутні на інавгурації дорослі, а й діти. Зокрема з боку родини Віктора Ющенка їх - дітей - було аж семеро: двоє старших - Віталіна та Андрій, двоє маленьких донечок – Софійка та Христинка, їхній маленький братчик Тарасик, їхня ровесниця – онучка Ющенка Яринка та (теж онук) немовля Віктор, який народився вже на початку січня.

Костюмчики двох дівчаток, Софійки та Христинки, були в центрі уваги, як і одяг їхньої мами - Катерини Чумаченко. Дівчатка напевно запам’яталися багатьом у своїх біленьких пальтечках та особливих на волоссі прикрасах з кутасиками.

Ці костюмчики для Софійки та Христинки виготовила українська дизайнерка, львів’янка – Оксана Караванська.

Оксана Караванська

Ми з пані Катериною знайомі вже багато років, і вона в мене неодноразово була на показах у Києві. І так було одного разу, що ми робили два кожушки для двох близняток пана Порошенка. Я думаю, що кожушки ïй настільки сподобалися, що вона вирішила звернутися до мене з приводу цих дитячих костюмчиків.

Тканина була повністю виготовлена вручну, виткана нашими львівськими майстрами. Кольорова гама була червоно-помаранчево-чорна, тобто більш-менш традиційна українська. Там не було жодного конкретного звернення до якоїсь області фольклорної, там був такий чисто український рисунок.

Людмила Ваннек

Оксано, скільки часу у Вас було на виконання цих костюмчиків?

Оксана Караванська

Власне, часу було дуже мало, але встигли. Пошите було дуже все швидко, основна проблема була - виткати ту тканину. Тобто це зайняло порядку трьох тижнів часу, а все решта пошилося дуже швидко.

Людмила Ваннек

А дівчаток привозили до Вас на примірки?

Оксана Караванська

Ні, це було без жодних примірок взагалі, це було по висоті росту зроблено. З дітьми значно простіше, ніж з жінками.

Людмила Ваннек

Вони напевно не вередливі дітки?

Оксана Караванська

Вони дуже приємні. Взагалі ми вже тепер зняли всі мірочки, щоб вже не було на око. Вони взагалі дуже приємні, вони є дуже розкуті, мені подобаються. Такий абсолютно європейський спосіб виховання, мені так здається.

У нас все-таки в Україні прийнято дітей запихати, особливо на Галичині, а ці діти чудові, мені вони дуже сподобалися.

Людмила Ваннек

Єдине – шкода, що вони скоро виростуть, Оксано. Це ж той вік, коли вже доведеться мірки міняти.

Оксана Караванська

Нема вже на те ради, люди мають властивість - рости.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG