Доступність посилання

ТОП новини

Перший Президент та перший космонавт України збираються на інавгурацію Президента Ющенка.


Марина Пирожук

Київ, 21 січня 2004 - У неділю, як відомо, відбудеться інавгурація українського президента Віктора Ющенка. Спочатку новообраний президент складе присягу за усіма виписаними Конституцією правилами у парламенті перед депутатським, дипломатичним корпусом та різного рівня закордонними гостями, потім вийде на Майдан до простих громадян, ну а увечері новообраний президент з урочистою програмою чекатиме гостей у палаці “Україна”. Потрапити до “України” пощастить не всім, оскільки кількість запрошень обмежена.

І хоча в офіційних запрошеннях на урочистості не має позначок стосовно форми чи стилю одягу, український істеблішмент цим питанням все ж таки переймається.

І космонавт України і нині народний депутат Леонід Каденюк запрошення на урочистості до головного палацу країни ще не встиг отримати, одначе туди збирається. Шити чи купувати спеціальний костюм з цієї нагоди він не планує за браком часу. Каже, що у його гардеробі легко знайдеться костюм гідний дня інавгурації президента.

Не буде проблем із вбранням і у його дружини. Перший космонавт країни ділиться, що має струнку і гарну дружину, на якій навіть найпростіша і недорога сукня виглядатиме святковою та лише підкреслюватиме її принади. “Взагалі їй подобається стиль від Шанель”, - зізнається він.

Леонід Каденюк

Як кожна жінка, то вона має щось особливе. Подобається “Шанель”, але вона одягається за особистим смаком. Висока, струнка.

Марина Пирожук

Готується до інавгурації президента Ющенка і перший президент України Леонід Кравчук. Він як і перший космонавт не встиг поновити свій гардероб з цієї нагоди. Крім того в гардеробі першого президента є статегічний запас на всі випадки життя.

Леонід Кравчук

В мене завжди є на всякий випадок костюм, який я можу одягнути: на побачення, на урочисте засідання, на робоче засідання, для гуляння з собачками, для всіх випадків життя.

Марина Пирожук

А на побачення з ким, жінками, чи це якісь прийоми дипломатичні, з колегами?

Леонід Кравчук

З жінками в тому числі. Тому що жінка – це також людина, при чому досить серйозна.

Марина Пирожук

На свято Ющенка пан Кравчук збирається без дружини, оскільки такі події, за його словами, її не приваблюють. “Вона не ходила навіть на інавгурацію Кучми, але в разі якби вона поміняла свої принципи, то проблем з костюмами чи сукнями у неї швидше не буде” - каже, щоправда не дуже упевнено, перший президент.

Леонід Кравчук

Вона щось має, але спеціально не готувалась.

Марина Пирожук

Зате соратники Ющенка до цього свята підготувалися заздалегідь. Сергій Терьохін, який славиться серед жінок як денді, франт- кому що до вподоби, - каже. Що на відміну від інших, до нього не телефонували гранди - модельєри на зразок Юдашкіна з пропозиціями, але костюм у нього є. З Парижу. Щоправда він уточнює, що змушений був придбати новий, оскільки його парадовий костюм йому порізали перед другим туром виборів люди зі штабу Януковича.

Сергій Терьохін

У нас було засідання ВР. Після того ми йшли на Майдан, після цього ми йшли воювати з цими бандюганами, тому там не до того, щоб переодягатися.

А от стосовно дружини, то цікава така мізансцена вийшла. Ми нещодавно по запрошенню Національних Зборів були з приватним трьохденним візитиком в Парижі (я голова українсько-французької групи міжпарламентських зв’язків), то ми не планували там робити великих покупок, хоча навіть у Парижі добрі сукні і добрі костюми дешевші, ніж такі самі у Києві.

Так от на другий день я дивлюся, а дружина починає щось сумувати і каже: “Слухай, от все-таки Віктор виграє, це буде свято, а в чому мені йти?” Я так подумав і виклав свої півтори місячних зарплати народного депутата і купили їй сукню нову. От в ній вона і піде.

Я можу тобі сказати, що до мене не дзвонив Юдашкін, до дружини не дзвонили українські модельєри, але це нормально. З якимись східними такими мотивами слов’янськими. Я думаю, що це буде дуже красиво.

Марина Пирожук

Не менше краси планують продемонструвати й інші підопічні Ющенка. Петро Порошенко учора навіть зізнався, що чоловіча частина команди Ющенка пройшла певний курс лікнепу і уже чітко диференціює фрак від смокінга.

Ну а зірка електорату і помаранчевої революції Юлія Тимошенко, в яку , як зізнався один депутат, закохані латентно усі чоловіки, активно працює у ці дні. Щоправда її помічники переконані, що це пані Юлії не завадить бути красивою на інавгурації.

У це віриться легко, оскільки Пані Тимошенко уже демонструвала дива краси під час революції. Працюючи до 5 ранку у штабі Ющенка разом із журналістами пані Тимошенко раптом з’являлася через кілька годин у тому ж штабі зі свіжо заплетеними косами, у новому елегантному авторському або ескадівському костюмі і завжди на підборах.

Одначе найбільшою інтригою цього дня буде саме подружжя Ющенків. Про те, у що буде вбраний український президент, наразі нікому не відомо. Зате сукня першої леді країни Катерини Чумаченко до дня інавгурації буде зшита українським модельєром. Щоправда ім’я майстра наразі тримається в секреті. Відомо лише те, шо вбрання матиме елементи українських традицій.

За даними газети “Сегодня” пані Чумаченько пропонував пошити сукню відомий російський модельєр Валентин Юдашкін, одначе та відмовилася, оскільки хотіла довірити цю роботу виключно українським майстрам.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG