Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпетровську відбулося пікетування обласної адміністрації і заявила про початок роботи обласна політична рада.


Геннадій Сахаров

Пікет
Дніпропетровськ, 11 лютого близько сорока людей під прапорами жовтої “Пори” пікетували дніпропетровську державну адміністрацію. Вимоги пікетників полягали у звільненні з посади призначеного 4-го лютого за квотою Народної Аграрної партії України Сергія Касьянова і призначенні на цю посаду народного депутата, колишнього заступника голови обладміністрації Миколи Швеця Сергія Бичкова. На деревах були повішені типографського друку фотоплакати, де Сергій Касьянов сфотографований поряд з Віктором Януковичем. У розповсюджених летючках і промовах пікетників наведена інформація про те, що Касьянов у першому турі виборів був довіреною особою Януковича. Стверджується, що з коштів створеного Касьяновим фонду оплачувалася робота осіб, залучених до штабів Януковича. Про призначення Касьяновим своїми заступниками
Плакат
Олександра Пєрова і Загіда Краснова сказане, що після тих призначень Касьянову вже іколи не відмити свою репутацію і ім’я. Маються на увазі стійкі асоціації Загіда Краснова з рекетом і організованою злочинністю, що панують у місті попри те, що Краснов значною мірою фінансував помаранчеву революцію у Дніпропетровську. Появою на пікеті членів Конгресу Українських Націоналістів з транспарантом, на якому і нещодавно обраний головою облради колишній голова обладміністрації Микола Швець і Сергій Касьянов і Сергій Бичков, котрого підтримували пікетники, названі людьми з брудним минулим, організатори пікету були неприємно вражені і навіть просили згорнути той плакат.

Голова міської організації КУНу, колишній комендант дніпропетровського помаранчевого наметового містечка Юрій Береза висловив своє ставлення і до пікету і до пікетників під прапорами “Пори”:

Юрій Береза
“Ті люди, які є з прапорами “Пори”, не мають ніякого відношення до організації “Пора”. Зараз відбувається акція, яка організована на гроші пана Бичкова, де він хоче змістити Касьянова з поста губернатора і зайняти його місце. Ми, молодіжні рухи, “Пора” у тому числі, КонгресУкраїнськихНаціоналістів, не підтримуємо ні Касьянова, ні Бичкова, ні Швеця. І в разі якщо президент не прислухається до наших вимог... Я сьогодні подаю документи на організацію наметового містечка перед облдержадміністрацією. Повинна прийти людина чиста, яка відповідає вимогам порядності, професіоналізму, патріотизму. Бичков, Касьянов, Швець і всі люди, які заплямували себе відносинами у бувшій владі, не підходять на цю посаду.”

Водночас аналогічний пікет з вимогами заміни Касьянова Бичковим відбувся і у Києві під будівлею Секретаріату Президента.

Члени політради
Того ж дня відбулася пресконференція політичної ради, утвореної згідно з інструктивним листом Віктора Ющенка, Юлії Тимошенко і Олександра Мороза за номером 52/0/205 про утворення політичних рад для контролю над призначеннями посадовців у структурах виконавчої влади, міністерствах, державних комітетах та інших управлінських і державних структурах згідно з визначеними пропорціями представництва блоків”Наша Україна”, Юлії Тимошенко і Соцпартії.

До політичної ради у Дніпропетровську увійшли керівники обласних або міських організацій Української Народної партії, Конгресу українських націоналістів, Української Республіканської партії “Собор”, Молодіжної партії, об’єднання “Батьківщина”, партії “Солідарність”, партії “Наша Україна”, Народного Руху України і Соціалістичної партії.

Голова обласної організації Соцпартії Юрій Алєксєєнко: “На місцях повсюдно в усій Україні багато новопризначених голів облдержадміністрацій розцінили своє призначення як право одноосібно вирішувати владну політику на місцях, вирішувати одноосібно кадрові питання, взагалі все вирішувати одноосібно. Необхідно, щоб влада була відкритою і прозорою. Наша ціль – організація політичної підтримки рішень нашого президента і рішень влади на місцях, забезпечення прозорості діяльності влади на місцях і забезпечення пропорційності участі у владних структурах всіх тих політичних сил, що кували перемогу президента Ющенка і йшли до перемоги разом.”

Голова Дніпропетровської політичної ради Орина Сокульська: “Ми отримуємо масу дзвінків. Мешканці нашої області висловлюють своє незадоволення, недовіру тій політиці, яка відбувається у нас сьогоді на Дніпропетровщині. Робота місцевої влади повинна бути у тісному контакті перш за все з політичними партіями і з громадськістю щоб не виникали такі питання, які на сьогоднішній день ми маємо. Ви бачили сьогоднішнє пікетування. Ми вимагаємо від нашої влади щоб було узгодження дій та рішень влади з політичними партіями, які забезпечували премогу президента Віктора Ющенка. Окрім того на сьогоднішній день відбуваються ряд призначень, які відбуваються негласно, непрозоро. Тому ми сьогодні стурбовані такими призначеннями. З нашого боку від політичної ради запропонована робоча група, яка би працювала спільно із владою по обговоренню і вирішенню кадрових питань.”

На суботу призначена зустріч політичної ради з Сергієм Касьяновим. Подальший перебіг подій на Дніпропетровщині значною мірою залежатиме від результатів цієї зустрічі.
XS
SM
MD
LG