Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську тривають протести проти призначення головою обласної адміністрації Сергія Касьянова.


Геннадій Сахаров


16-го лютого біля будинку Дніпропетровської обласної державної адміністрації знову був виставлений пікет, більш чисельний ніж напередодні – близько чотирьохсот осіб. Пікетувальники знову вимагали відставки новопризначеного голови обласної адміністрації Сергія Касьянова. Цього разу до організаторів пікету – громадянської кампанії “Пора” і міської організації Конгресу українських націоналістів приєдналася і обласна політична рада партій-учасниць блоку “Сила народу” і Соціалістичної партії. 15-го лютого політична рада заявила про вихід з переговорного процесу з Сергієм Касьяновим з причини порушення Касьяновим угоди про співпрацю у призначенні посадових осіб обласної і районних адміністрацій. На пікеті були представлені і кілька сільських районів області.


Говорить керівник виборчого штабу Віктора Ющенка у Криничанському районі Сергій Гельб: “Ми обурені до кісток тим, що призначаються у нас в районі і, я знаю, по всій області люди одіозні. Нас відкинуто. Оці нові владні структури, які призначає нова облдержадміністрація у районах, вони не наші люди. Вони не за те, щоб поліпшити життя, вони відстоюють свої інтереси. Призначень як таких немає, але виконувачами обов’язків люди все ж таки конкретні призначені і це ті люди, яких ми не знаємо. Ми, штаб, ми, керівники опозиційних партій у районах, ми не знаємо цих людей. Вони не були з нами. Вони стояли осторонь, а зараз вони вже наділи помаранчевий шалик. Ми їм не віримо.”


Фрагменти промов на пікеті: “Для нас на сьогодні питання стоїть одне. Про те, що людина призначена, яка не боролася проти тієї влади, а навпаки її підтримувала. Яка виконувала накази і підтримувала і матеріально і морально того кандидата, який ішов від влади. Наказ президента для нас повинен бути – змістити цю владу, яка не відповідає нашим вимогам, проти якої ми боролися. Політичних бачень у Касьянова немає. Він взагалі не є людиною ідеології якоїсь. Це просто людина прийшла і далі грабувати нас. Це просто прийшла людина, яка хоче і далі продовжувати ту політичну систему, яка була досі. І тому ми кажемо “ні” Касьянову тільки зза того, що ми не хочемо далі жити я бидло. Ми не хочемо далі бути рабами цієї системи. І тому ніяких Касьяових тут не буде. Будуть намети. Будемо продовжувати помаранчеву революцію.”


“Що ми бачимо у Дніпропетровській області? Ми бачимо перефарбовану, в лапках “нову”, а в дійсності стару владу. Ми бачимо як під дахом так званої народної, колишньої аграрної партії у Дніпропетровській області створюється неокучмістський відстійник. Створюється такий собі заповідник Кучми – Януковича. І, звичайно, ми не можемо залишатися осторонь. Я просто як громадянин хочу заявити всім вам, хочу заявити панові Касьянову, який так і не наважився вийти до пікетувальників – цей номер, хлопці, не пройде.”

“Я розумію, тяжкий час. Кадрові питання це серйозні питання у державі сьогодні. Я розумію президента нашого. Є помилка у тому, що він призначив Касьянова губернатором. Але цю помилку треба виправляти. І ми сьогодні будемо звертатися до президента щоб він цю помилку відмінив.”


Представники пікетувальників зустрілися з Сергієм Касьяновим і запросили його вийти до пікету. За їхніми словами Касьянов відповів, що вийде пізніше, під вечір та що він вважає організатором пікету свого суперника у призначенні на посаду голови адміністрації народного депутата Сергія Бичкова. Проте над пікетом був плакат з написом, що і Касьянов і Бичков негідні керувати областю. Промовці підкреслювали, що призначення голови адміністрації – справа президента та що вони не переслідують мету підтримки якогось претендента на посаду. Над пікетом лунали гасло ”Касьянова у відставку!” і бій залізних барабанів, зроблених з бочок з під пального.



XS
SM
MD
LG