Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську політична рада партій-учасниць блоку “Сила Народу”, Пора і Конгрес Українських націоналістів продовжують пікетування обласної адміністрації, вимагаючи відставки голови адміністрації Сергія Касьянова.


Геннадій Сахаров

Пікет, виставлений “Порою” і Конгресом Українських націоналістів у понеділок 14 лютого біля Дніпропетровської обласної адміністрації, до організаторів якого приєдналася політична рада партій-учасниць блоку “Сила Народу” і Соціалістичної партії, збирається щодня. Встановлені 15 наметів, обладнаних для проживання. Активісти Пори кажуть, що вони готові у будь який час замешкати ті намети. Гасло “Геть Касьянова” не зняте і промови з вимогою відставки голови обласної адміністрації лунають постійно.

Сам Сергій Касьянов, взявши участь 17-го лютого у пресконференціях у Києві, продовжує пояснювати розрив відносин між ним і політичною радою тим, що політрада чинила на нього тиск щодо призначення певних кандидатур на посади у адміністрації області:

“На сьогоднішній день є тільки виконуючі обов’язки, ні одного призначення постійного не зроблено. І якщо це буде, так сказать, нормальне, прозоре, як ми домовлялися, що буде кілька кандидатур запропонованих, а не одна, і зможу, так сказать, мати право вибору і я всім членам політичної ради і всім громадянам України і Дніпропетровської області кажу, що у нас мета співпадає. Я голова адміністрації, призначений президентом. І я на сьогоднішній день такі ультимматуми і шантажі що оце ти повинен робити, я сказав, що я виконувати таке не буду. Оце моя нормальна і послідовна позиція.”

Політична рада, звинувативши Касьянова у порушенні угоди щодо обов’язкового обговорення кандидатур на посади у адміністрації, заявила про категоричну відмову від подальшої співпраці з Касьяновим і висунула ультимативну вимогу – відставка Касьянова без жодних подальших переговорів. Сергій Касьянов пояснює, зокрема, призначення своїм першим заступником без обговорення з політрадою представника блоку Юлії Тимошенко з Кривого Рога Івана Чорнокура особистим проханням Юлії Тимошенко.

18-го лютого Сергій Касьянов провів пресконференцію, підчас якої запевнив журналістів у тому, що переговорний процес з політрадою налагоджується, що списки всіх кандидатів на посади будуть представлені на загальне обговорення і вивішені біля входу до обладміністрації та на сайті адміністрації та що місце, де зараз знаходиться наметове містечко, оголошується дніпропетровським гайдпарком, де буде встановлена трибуна і кожний зможе там висловити свої думки під охороною міліції.

Кореспондент Радіо Свобода зв’язався телефоном з політичною радою і отримав пояснення, що жодних переговорів політична рада з Касьяновим проводити не стане, вимога його відставки не знята та що пікет, на якому щодня представники політичних партій, делегації з міст і районів області вимагають негайної відставки Касьянова і наметове містечко стоятимуть доти, поки Сергій Касьянов не подасть заяву про свою відставку.
XS
SM
MD
LG