Доступність посилання

ТОП новини

Дмитро Рогозін підтримує перегляд приватизації в Україні


Віталій Портников

Москва, 18 лютого 2005 року - Перегляд підсумків приватизації в Україні розглядала сьогодні Державна Дума Росії. Керівник комітету з питань власності Віктор Плескачевський вважає, що хоча Дума не має права втручатися у внутрішні справи іншої держави, потрібно подбати про російські інвестиції в Україні і при потребі, як він сказав, "вжити відповідні заходи."

На думку Плескачевського, наразі перегляд приватизації в Україні схожий на політичне замовлення. Нижня палата російського парламенту доручила трьом комітетам – з питань власності, у справах СНД і міжнародних справ – вивчити це питання. Радник президента України Борис Нємцов уже назвав таку політику "дуже небезпечною", яка нашкодить інвесторам.

Натомість лідер фракції "Родіна" у Державній Думі Дмитро Рогозін повністю підтримує політику нинішньої влади у Києві щодо перегляду риватизації. Про це він сказав у розмові з кореспондентом радіо "Свобода."

Дмитро Рогозін

Стосовно того, що зараз запропонував президент України: це мені дійсно подобається, бо ми завжди говорили, що наслідки грабіжницької приватизації мусить бути переглянено! Віталію, якщо в нас із вами вкрали просто на очах гаманця, а потім той, хто вкрав, каже: а тепер це моя приватна власність, – і ви не маєте права повернути собі свого гаманця, то чому ми маємо з цим погоджуватися? Будь-яка власність повинна бути зароблена працею. А коли ми напевно знаємо, що в нас за всю, наголошую, за всю приватизацію, за всі ці роки російський б’юджет отримав 10 мільярдів 700 мільйонів доларів, – а це стільки само, як наші громадяни щороку витрачають у туристичні подорожі, – ну, слухайте, це ж курям на сміх: це ж величезна власність, яка створювалася працею мільйонів радянських громадян, тепер просто задармо потрапила до рук якихсь шахраїв, якихсь негідників, що збагатіли тільки тому, що свого часу опинилися поруч із владою, в потрібному місці.

Віталій Портников

Тобто, Дмитре Олеговичу, Ви вважаєте, що саме в Україні розпочинаються ті процеси, які потрібні і Росії?

Дмитро Рогозін

Я вважаю, що вони цілком мають рацію – те, що вони вчинять реприватизацію, точніше, націоналізацію тих об’єктів, які шахрайським чином перейшли в приватні руки, руки українських олігархів чи міжнародних олігархів. І так само ми робитимемо й у нас, запровадивши так званий разовий податок, який має дорівнювати тій сумі, яку недоплачено до російського б’юджету від реальної вартості підприємства.

Віталій Портников

Так що, як я розумію, є Вам є, що радити українському керівництву, і Вам подобається позиція пані Тимошенко. Може Вам стати радником Юліі Тимошенко? Пан Борис Нємцов буде радником Президента Ющенка, а Ви будете радником Тимошенко - буде така гармонія, звична для російського політичного життя?

Дмитро Рогозін

Ну, це вже ні. Такої гармонії напевно не настане, бо я народився в Росії і, власне, тут і помру, і буду завжди російським громадянином, і не бігатиму до пані Тимошенко чи будь-кого іншого. Це просто несерйозно, і я навіть не хочу на цю тему розмовляти. Я ось про інше: коли на людину є кримінальна справа, то я не бачу жодних підстав, щоби цю кримінальну справу знімали лише тому, що пані Тимошенко зробили прем’єр-міністром. Тоді наша прокуратура має визнати повнісіньку неповагу до власного закону, якщо ця кримінальна справа то виникає, то зникає… Просто має бути в цьому все ясно, не можна ж проституювати ось так відверто!

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG