Доступність посилання

ТОП новини

Івано-франківський міський голова сподівається, що з цього року місто отримає значні іноземні інвестиції.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 21 лютого 2005 - У зв’язку зі зміною політичної ситуації в країні обласний центр Прикарпаття має всі підстави отримати значні іноземні інвестиції. У цьому переконаний мер Івано-Франківська Зіновій Шкутяк. Він також заявив, що ставки єдиного податку в Івано-Франківську є найнижчими в державі. Відповідно бюджетні надходження від платників податків одними з найвищих. Міський голова, який ще донедавна керував обласним штабом Віктора Ющенка, впевнений, що Івано-Франківськ щодо господарської діяльності має всі підстави стати одним з найкращих міст у державі.

Понад 60 осіб увійшли до складу контрольно-ревізійної комісії, яка впродовж двох місяців перевіряла роботу івано-франківської мерії. Якихось суттєвих порушень перевірка так і не знайшла. Мер міста Івано-Франківська Зіновій Шкутяк вважає, що це чи не найкраще характеризує роботу міських чиновників. Одним з основних завдань міський голова вважає налагодження ефективної господарської діяльності вже в нових умовах. Цьому можуть вагомо посприяти іноземні інвестори, які вже виявили зацікавлення щодо співпраці з івано-франківськими підприємствами.

Для прикладу італійська фірма “Мерлоні” інвестує цього року 50 мільйонів євро для запуску виробничих ліній з виробництва пральних машинок марки “Ардо”. Є ще й інші не менш привабливі пропозиції, які перебувають у стані розгляду. Значний ефект, за словами Зіновія Шкутяка, дало зменшення два роки тому ставок єдиного податку для представників малого та середнього бізнесу. Мерія тоді зазнала чималої критики, її звинувачували в тому, що від такого кроку зменшаться надходження до міської скарбниці. Міський голова Івано-Франківська наголошує:

“Сьогодні ставка єдиного податку в Івано-Франківську найнижча в Україні. Це є наша політика. Вона є мінімально допустима. Ми цю політику впродовж багатьох років послідовно проводимо. І сьогодні однозначно доводимо, що вона дає позитив”.

Зіновій Шкутяк також переконаний, що Івано-Франківськ має всі підстави для того, щоб стати прикладом ефективної господарської діяльності, зважаючи на те, що для цього нова влада в державі створює всі умови. Зараз в Івано-Франківську завершується реєстр усіх земель, що належали державним установам, для того, щоб не було більше спроб приватизації державної землі комерційними структурами. Та й загалом акцент з політичної площини, як це було впродовж кількох останніх місяців, в Івано-Франківську переноситься в господарську. Зараз громадяни повинні побачити ефект від роботи в нових політичних реаліях, зрозуміти, що час корупції, беззаконня в державі минув. Лише це, на переконання міського голови Івано-Франківська, дає вагомі підстави претендувати на місце в європейському співтоваристві та гідне й заможне життя.
XS
SM
MD
LG