Доступність посилання

ТОП новини

Перші кроки нового керівника Донеччини.


Сергій Гармаш

Донецьк, 2 березня 2005 - Новий голова обладміністрації Донеччини залишає на посадах своїх заступників здебільшого старі кадри та готує телеміст зі Львовом. Доповнює характеристику Вадима Чупруна і його ставлення до федералізації.

27 кандидатур розглядаються на посаду першого заступника голови Донецької обласної адміністрації. Про це на зустрічі з журналістами сказав новий керівник області Вадим Чупрун. З них, за його словами, 17 осіб самі пропонують себе - особисто чи через політичні партії. Втім, поки що пан Чупрун не зробив вибору стосовно першого заступника. От щодо інших, то більшість з них залишається на своїх посадах з часів минулої влади. Принаймні, сьогодні губернатор сказав, що вакантними є тільки три посади.

За словами Чупруна, кадрове питання є досить болючим для багатьох політичних сил в регіоні, і повільність викликає жорстку критику, але губернатор не хоче помилитись, тому не буде “рубати з плеча”. В інтерв’ю кореспондентові “Свободи” Вадим Чупрун сказав:

“От, зараз кажуть “прийшов без команди”. Ви знаєте, тут команда була, люди є і переважна більшість займають свої посади гідно. Декому треба просто змінити мислення”.

Більшість заступників, які працювали ще за часів Януковича та Близнюка, залишаться на своїх посадах. Хоча, за словами пана Чупруна, вже розроблена програма щодо притягнення до керівних органів молоді.

Ще одне делікатне питання – це міжрегіональні стосунки. Як відомо, Вадим Чупрун на початку дев’яностих, коли був головою Донецької облради, ініціював федералізацію. Зараз він так трактує цю ідею:

“Я до федералізації ставлюсь спокійно. Але в основі всього повинна бути найголовніша вимога – це повинна бути незалежна держава – Україна. І тут треба дуже акуратно підійти до цього. Не треба звинувачувати зараз Донбас у тому, що в нього тяга до федерального устрою. Але треба знайти таку форму, щоб все-таки політика нашої уряду та президента була диференційованою до регіонів”.

Вадим Чупрун визнає, що є непорозуміння між мешканцями сходу та заходу України. Щоб позбавитись їх, він домовився зі своїм львівським колегою провести телеміст “Донецьк – Львів”.

На запитання кореспондента “Свободи”, чи виконує Віктор Ющенко свою обіцянку, що його увага буде прикута до Донбасу, Вадим Чупрун відповів: “Я не можу сказати, що центр ігнорує питання, які ми перед ним піднімаємо. Дуже велика сьогодні увага до регіону з центру”.

Новий керівник області планує зустріч і з бізнес-елітою області. Загальну. А з деким “доведеться розмовляти тет-а-тет”,сказав він. Що ж до зустрічі з найбагатшою людиною регіону та України – Ринатом Ахметовим, то її ще не було. Губернатору кажуть, що його немає в регіоні. Вадим Чупрун не виключив можливості зустрітись з олігархом на футбольному матчі. Чупрун – завзятий вболівальник, і “Шахтар” уже запрошував його в президентську ложу на матчі. Але тоді Вадим Прокопович був у відрядженні.
XS
SM
MD
LG