Доступність посилання

ТОП новини

Жіночі організації Одещини готові до співпраці з новою владою.


Петро Каландирець

Виступає Голова Одеської облдержадміністрації Василь Цушко
Одеса, 7 березня 2005 - Голова Одеської обласної державної адміністрації Василь Цушко провів першу зустріч з лідерами різноманітних жіночих громадських організацій. Учасники заходу визначили значне коло питань, які планується вирішувати спільно зі владою.

Голову Одеської обласної державної адміністрації закликали реальними кроками підтримати жінок підприємців у селах Одещини. З цією метою буде утворена Координаційна Рада, яка збиратиметься на засідання щомісяця.

Василь Цушко наголосив, що під час кадрових призначень він не забув про потенціал жіночих організацій. Саме жінки очолять дві районні державні адміністрації в Одеській області.

Новопризначені керівники районів отримають завдання, серед іншого, проводити і зустрічі з представниками громадських організацій, з-поміж яких є і жіночі. Спільно вони матимуть за завдання вирішувати чимало актуальних проблем. Першочерговим завданням є відновлення закладів освіти у селах, всебічна підтримка мешканців села. Керівник облдержадміністрації запевнив, що відтепер у регіоні буде припинена практика тиску адміністративного ресурсу на освітян регіону.

Учасники зустрічі
“Освітяни займатимуться професійними обов’язками, а не братимуть участь у мітингах на підтримку певних кандидатів на посаду Президента чи партій, їх не будуть примушувати вступати до партій. Тих чиновників, які спробують цим займатися, одразу звільнять з посад”.

Голова Одеської обласної держадміністрації Василь Цушко повідомив, що відмовився від пропонованого йому фінансування на рекламну діяльності облдержадміністрації і вирішив спрямувати гроші на підтримку знедолених дітей. Він висловив переконання, що більшість проблем Одеси вдалося б розв’язати, якби земельні ділянки у приморській зоні міста, де нині відбудовані будинки для різноманітних чиновників, продавали за їхньою реальною вартістю.

“Це дозволило б забепечити фінансування різних соціальних програм ще на десять років уперед”,- сказав пан Цушко.

Слово має Голова Асоціації жіночих організацій Одещини пані Цуницька
Голова Асоціації жіночих організацій Одеської області пані Цуницька закликала нову владу до співпраці:

“Жіночі організації опікуються питаннями, до яких влада не завжди має змогу дійти. Це опікування дітьми, різноманітні свята... Тому я прохаю про підтримку. Ми завжди прагнемо співпрацювати з органами влади. Маємо спільно розбудовувати нашу державу і громадянське суспільство”.

Активістка обласної організації Християнсько-Демократичної партії Галина Могильницька закликала голову обласної державної адміністрації звернути увагу на питання духовності, сприяти становленню Одеської і Балтської єпархії УПЦ Київського Патріархату. Важливим є і відродити обласний Центр української культури, підтримати видавництво української дитячої книжки.

Галина Могильницька: “Попередня державна адміністрація проводила конкурс на кращу книжку для дітей. Це дуже потрібна справа. Але я б хотіла запропонувати, щоб це не був конкурс виданих книг. Для того, щоб видати дитячу книжку, сьогодні слід мати 15 – 20 тисяч гривень. У мене особисто є в рукопису три дитячі книги. Одна з них украй необхідна вчителям, вихователям і дітям. Але коштів я не маю”.

Активістка українських патріотичних організацій Галина Могильницька
У заключному зверненні до присутніх голова Одеської обласної державної адміністрації Василь Цушко закликав жіночі організації регіону об’єднати зусилля у справі боротьби з поширенням СНІДу та туберкульозу в регіоні.
XS
SM
MD
LG