Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Луценко з Варшави попереджає українських депутатів, щоб вони тренували ноги.


Володимир Павлів

Варшава, 18 березня 2005 – У п’ятницю в Варшаві завершилася третя міжнародна зустріч міністрів внутрішніх справ країн Ради Європи, у якій брали участь делегації 38 європейських країн, а також представники НАТО, ООН, Інтерполу та Європолу. В рамках цієї зустрічі міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко провів двосторонню зустріч із своїм польським колегою Ришардом Калішем.

Юрій Луценко та Ришард Каліш ще в четвер увечері дали спільну прес-конференцію, на якій окреслили обсяг тем, котрі їм потрібно обговорити. Міністр внутрішніх справ Польщі назвав головними напрямами співпраці поборювання організованої злочинності, відмивання брудних грошей, торгівлю “живим товаром” та зменшення кількості викрадених автомобілів.

Доповнюючи польського колегу Юрій Луценко, як кажуть, кинув камінця в город українських депутатів: “Якщо ми розкриватимемо абсолютно всі злочини викрадення автомобілів, то нашим депутатам доведеться просто ходити на роботу пішки”.

Серед поважних проблем, які доведеться вирішувати спільно польським та українським правоохоронним органам, український міністр назвав боротьбу зі злочинністю в економічній та фінансовій сферах: “Останні політичні події в Україні дають імпульси польському бізнесові щодо інвестування в нашу країну. І наше спільне для МВС Польщі та України завдання – відсікти інвестиції від злочинних посягань”.

У цілому ж зустріч Юрія Луценка і Ришарда Каліша була ознайомчою. А для вироблення конкретних механізмів співпраці обидва міністри домовилися зустрітися ще раз – 22 квітня в Варшаві. Цього ж місяця заплановано також провести зустріч керівників польської поліції та української міліції у Львові.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG