Доступність посилання

ТОП новини

Трохи менше двох місяців залишається до фіналу естрадного конкурсу Євробачення, який 18-21 травня пройде у Києві, а підготовка до нього лише перейшла в активну фазу.


Київ, 25 березня 2005 року – Президент Нацiональної телекомпанiї України Тарас Стецькiв тільки сьогодні пiд час зустрiчi з журналiстами в редакцiї "Львiвської газети" зізнався, що ситуацiя з органiзацiєю всеєвропейського свята пісні у Києвi нарешті виведена (цитую)"зi стану штопора"(кінець цитати).

За словами Тараса Стецькiва, представники оргкомiтету конкурсу, що побували у Києвi, залишились загалом задоволеними ходом підготовки, окрiм двох пунктiв. Їх турбує рівень цін на вiзи та на розміщення у столиці для гостей та учасників конкурсу.

За словами виконавчого директора „Євробачення-2005” Павла Грицака, Україну, практично, звинуватили у спробі отримати надприбутки за рахунок іноземних гостей. Він визнав, що деякі українські готелі, зокрема, „Радіссон САС”, „Либідь” та „Русь” оперативно міняють ціни на проживання, штучно їх підвищуючи.

Тарас Стецьків зі свого боку висловив впевненість, що проблеми з київськими готелями не буде - з ними домовляться, так як вдалося домовитись з представниками Палацу спорту про оренду приміщення. "Не може бути так, щоб у Вiднi номер у "Редиссонi" коштував 175 доларiв, а у Києвi аналогiчний номер коштував 350!”, зазначив Тарас Стецьків.

Президент національної телекомпанії також наголосив, що підготовка до проведення „Євробачення” належно профінансована. Ремонтні роботи у Палаці спорту, де пройде конкурс, і навколо нього будуть проведені вчасно.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо звинувачень у непрозорості проведення тендерів на підготовку до проведення конкурсу, Стецьків сказав, що ставиться до цього нормально. Він відзначив, що з огляду на стислі терміни організатори змушені були йти по спрощеній системі проведення тендерів. При цьому він запевнив, що відзвітується до останньої копійки по коштах, витрачених на організацію та проведення „Євробачення”.

Найближчим часом, за словами Тараса Стецьківа, Президент Віктор Ющенко підпише указ про спрощення візового режиму, отже учасникам та гостям Євробачення буде легше і дешевше дістатися в Україну.

Цьому могли б посприяти і туристичні оператори та авіакомпанії, але, очевидно, їхнє слово ще попереду. У прес-службі відомої української авіакомпанії “Аеросвіт” Радіо Свобода заявили:

До “Аеросвіту” ніхто не звертався з такою пропозицією. Якщо щось з”явиться, то це буде спонтанно, а так, поки що у планах, - немає.

Собуцький:А тим часом на повну потужність іде бронювання квитків на Євробачення. У мережі Інтернет працюють два сайти з продажу квитків: olvia.com.ua. eurovision2005.in.ua.

Орієнтовно 25 квітня квитки з”являться у продажу на вищезазначених сайтах, а також у касах Палацу Спорту, де усі, хто встиг забронювати квитки, зможуть їх викупити. Передбачено 11 категорій квитків, які, за словами організаторів, будуть доступні різним прошаркам населення.

Ціна квитків коливаються від 4 до 215 євро.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG