Доступність посилання

ТОП новини

У багатьох свідків у справі “Гурвіц проти Боделана” в Одесі втрачена пам’ять...


Петро Каландирець

Одеса, 25 березня 2005 року – 25 березня в Одесі триває розгляд скарги народного депутата України, екс-кандидата на посаду Одеського міського голови Едуарда Гурвіца, який вимагає скасувати рішення міськвиборчкому про перемогу Руслана Боделана 31 березня 2002 року на виборах міського голови і скасувати видану йому реєстрацію.

Під час засідання Приморського районного суду третій день тривали опитування свідків від Одеської міської територіальної виборчої комісії.

Присутній на суді помічник народного депутата України Едуарда Гурвіца Едуард Щеглов висловив подив з приводу “досить дивної епідемії амнезії свідків від міськтервиборчкому, які не пам”ятають яку партію вони представляли 31 березня 2002 року і яким чином вони потрапили до складу виборчих комісій, але добре пам’ятають, що порушень в день голосування не було, як не було і складених актів”.

“За неофіційною інформацією, деяким свідкам порадили забути навіть паспорти, бо саме їхні підписи у протоколах про результати голосування викликають сумніви у сторони Едуарда Гурвіца. Для того щоби суд не мав можливості порівняти підписи у протоколах з даними голосування і підписи у паспорті на вході до залу судових засідань цим свідкам порадили паспорти забути. Це неофіційна інформація, але факт залишається фактом”
, зазначив Едуард Щеглов.

Представник Одеської міської територіальної виборчої комісії п. Іщенко в інтерв”ю місцевим журналістам визнав, що “прояви втрати пам’яті свідків заважають, бо хотілося б одержати повну об’єктивну картину. Але, навіть суд не здатен відновити пам’ять свідків...”

Велика група учасників судового засідання, яка є прихильною до екс мера одеси Едуарда Гурвіца, написали відкритий лист до керівника муніципальної телекампанії “РІАК” Ігоря Сєрова. Автори листа вимагають “припинити однобоке висвітлення перебігу розгляду скарги п.Гурвіца на телекампанії РІАК і надати 25 березня прямий ефір для ознайомлення одеситів з протилежною точкою зору”. Ввечері 25 березня одна з авторів відкритого листа, керівник марафону підтримки рідних загиблих міліціонерів Тетяна Бурік повідомила радіо “Свобода”, що у можливості проведення прямого ефіру на телекампанії РІАК відмовили.

Заступник голови Одеської обласної організації партії “Наша Україна” Наталка Чайчук сподівається на “справедливе рішення Приморського райсуду Одеси”.

“Ситуація в Одесі складна. Місто залишається вже кілька днів без гарячої води, а Руслан Боделан звітує і каже, що все нормально і ми не маємо актуальних проблем.

Якщо суд таки визнає факт фальсифікації голосування у 2002 році і відсторонить Боделана від влади – це буде перша ознака того, що помаранчева революція дійшла нарешті до Одеси”.


Наталка Чайчук вважає, що “всі свідомі одесити сподіваються на справедливі рішення від судді Світлани Ярош”.

У залі суду затримали фоторепортера організації “Єдіноє отєчєство”, який вибірково проводив у залі Приморського райсуду фотозйомку обличчя кожного прихильника екс-мера Одеси Едуарда Гурвіца. Лише після втручання працівників правоохоронних органів на цифровому фотоапараті вдалося стерти ці знимки.
XS
SM
MD
LG