Доступність посилання

ТОП новини

Iнцидент з висадкою росiйського десанту неподалiк вiд Феодосiï не сприяє змiцненню украïнсько-росiйських вiдносин, заявив мiнiстр оборони Украïни Анатолiй Гриценко пiд час гарячоï телефонноï лiнiï у газетi "Факти" сьогодні у Києвi


Вiн зазначив, що iнциденту можна було б уникнути, якби росiйська сторона повiдомила, що на кораблi є пiдроздiл морськоï пiхоти, є бойова технiка, яка використовуватиметься для проведення навчань

Вiн зазначив, що iнциденту можна було б уникнути, якби росiйська сторона повiдомила, що на кораблi є пiдроздiл морськоï пiхоти, є бойова технiка, яка використовуватиметься для проведення навчань.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Петро Порошенко не виключає, що інцидент із висадкою десанту Чорноморського флоту Росіï на територіï Украïни був спланованою провокацією, щоб погіршити відносини між Україною і Росією.

Командування Чорноморського флоту Росії у Севастополі спростовує повідомлення засобів масової інформації про те, що воно не поінформувало компетентні органи України про плани висадки учбового десанту на полігоні неподалік від Феодосії в Криму. Про це заявила прес-служба флоту, назвавши інцидент “технічним недоопрацюванням”.

Інформує Володимир Притула:

Начальник прес-центру Чорноморського флоту Росії Андрій Крилов заявив, що навчання на полігоні Опук були планові і заздалегідь погоджені з органами військового управління ВМС України, але, як з’ясувалося, про це не знали прикордонники. “Взявши до уваги стурбованість української сторони у зв’язку з виявленим технічним недоопрацюванням, командування Чорноморського флоту негайно ухвалило рішення про повернення десантного корабля “Ніколай Фільченков” з морськими піхотинцями до Новоросійська”. Представник російського флоту також висловив сподівання, що цей технічний збій не вплине на співпрацю між російськими та українськими моряками.

Міністр оборони України Анатолій Гриценко говорить, що не давав дозволу про висадку російського десанту і не має права цього робити.

За його словами, ухвалювати рішення пускати чи не пускати на свою територію війська чужої держави може лише парламент.

Десантний корабель "Ніколай Фільченков" Чорноморського флоту Росії у середу вранці спробував здійснити висадку десанту в районі українського міста Феодосія. Їх зупинили українські прикордонники і корабель того ж дня залишив територіальні води України. Міністерство закордонних справ України розцінило цей інцидент як грубе порушення українського законодавства.
XS
SM
MD
LG