Доступність посилання

ТОП новини

З чого починається Секретаріат Президента.


Віктор Міняйло

Київ, 29 березня 2005 - Сьогодні Президент України Віктор Ющенко зустрівся з представниками засобів масової інформації. Офіційно тема зустрічі мала назву “Бюджет 2005: кроки до виконання передвиборчої програми Президента України Віктора Ющенка”, а неофіційно глава української держави спілкувався на будь-які теми.

Якщо театр починається з вішалки, то Секретаріат Президента України, колишня Адміністрація, починається з рамок металошукачів.

Завітавши до Секретаріату за 45 хвилин до початку зустрічі, зустрів таку чергу, яку не бачив і за часів Президента Леоніда Кучми. За часів раннього Леоніда Кравчука взагалі жодних рамок не було.

Віддавши данину безпеці народного Президента, мерщій попрямував до прес-центру зайняти зручне місце. Але там охоронці спрямували мене до інших дверей: і знову перевірка документів, знову рамка, знову вмикай і вимикай диктофон. А коли нарешті дістався до омріяного першого ряду, виявилося, що це місця радників нового Президента. Після суперечок і за підтримки колег таки вдалося відвоювати місце під сонцем.

Віктор Ющенко традиційно спізнився на 20 хвилин і стільки ж говорив про бюджет. Головний фінансовий документ держави він назвав справедливим, який скасовує пільги, ставить під заслін контрабанді і обмежує корупцію.

Президент України заперечив, що нині відбувається реприватизація, адже в бюджеті на це не передбачено жодної копійки. Просто виправляють деякі помилки колишньої влади.

Під час візиту до США Віктор Ющенко пояснюватиме американцям, що Сполучені Штати - так само стратегічний партнер України, як і Росія. Не відмовиться він там і від зустрічі з колишнім охоронцем президента Кучми Миколою Мельниченком.

Щодо конфлікту між прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко і секретарем РНОБО Петром Порошенком, то Президент України чи не щоранку закликає їх потиснути один одному руки, заради інтересів України взагалі і маленького українця, зокрема.

А от від колишнього суперника на виборах Віктора Януковича Віктор Ющенко так і не отримував пропозицію про зустріч, як до цього часу і не отримав привітання.

І, незважаючи на заплановану розмову з президентом Румунії, Президент України продовжив спілкуватися з журналістами і після прес-конференції. Особливо зацікавила його старенька бабуся з Сосниці, Чернігівської області.

Віктор Ющенко

В мене одне питання. А по виконанню заповіту Олександра Довженка по перепохованню, як у Сосниці дивляться на це?

Бабуся

Ну дивляться позитивно, але це дуже складна справа...

Віктор Ющенко

А як родина відноситься до заповіту?

Бабуся

Родина... Родичів у нас мало, а брати, сини, вони живуть у Москві, племінники.

Віктор Міняйло

Так і не з‘ясувавши, чи бажають родичі Олександра Довженка поховати його на рідній землі, Віктор Ющенко побіг на зустріч з президентом Румунії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG