Доступність посилання

ТОП новини

Руслан Боделан не виключає, що його можуть заарештувати...


Петро Каландирець

Руслан Боделан на прес конференції
Одеса, 6 квітня у приміщенні прес центру Одеської міської організації Партії регіонів з журналістами зустрівся Руслан Боделан. Екс - міський голова Одеси назвав головною метою зустрічі з працівниками ЗМІ „прагнення довести до мешканців міста свій намір далі залишатися у політиці і не залишати Одесу”.

За словами Руслана Боделана, він сприйняв рішення Приморського райсуду Одеси щодо скасування результатів голосування у 2002 році і оголошення переможцем Едуарда Гурвіца „як законослухняний громадянин”.

Щоправда, скаргу до Верховного Суду України екс- міський голова таки подав. „Я дійсно звернувся до Верховного Суду. Є відповідні підстави для цього звернення і вважаю їх достатньо суттєвими. Але яке буде рішення, побачимо. Прогнозувати наперед не збираюся”, - сказав Руслан Боделан.

Він відмовився відповідати на запитання журналістів щодо своєї участі або неучасті у майбутніх виборах Одеського міського голови у 2006 році.

Руслан Боделан висловив припущення, що фракція Партії регіонів мала можливість використати як політичну трибуну позачергову сесію Одеської міськради, яка відбулася 5 квітня, але „цього не зробила. Чому? Це питання слід з”ясовувати з лідером партійної фракції...”

Працівники ЗМІ у прес центрі Партії регіонів в Одесі
Екс-міський голова не виключив, що правоохоронні органи здатні знайти „певні обставини” для реалізації гасел „Боделана на нари”.

Він повідомив, що нині триває перевірка дитячої школи „Астр” (де директором є донька Руслана Боделана) та Одеського аеропорту (де керівником є син екс-міського голови - Володимир Боделан) і назвав це „політичним переслідуванням”.

На прес-конференції у прес-центрі міської організації Партії регіонів особливу стурбованість з приводу повернення до влади Одеського міського голови Едуарда Гурвіца висловлювали кореспонденти місцевої телекомпанії „РІАК”. Руслан Боделан висловив сподівання, що нова одеська влада буде „нормально ставитися до різних точок зору у засобах масової інформації” і навів себе у приклад як „прихильника справжньої свободи слова”.

Щоправда, з цими словами Руслана Боделана не погодився голова Гільдії власних кореспондентів в Одесі В’ячеслав Воронков. Він нагадав, що 29 листопада 2004 року власних кореспондентів всеукраїнських газет „День”, „ Сьогодні”, „Дзеркало тижня”, „Комсомольська правда в Україні”, інформагенцій „Інтерфакс Україна”, УНІАН та радіо „Свобода”, за вказівкою начальника управління інформації Одеської міськради Олексія Зарічанського не допустили на засідання сесії Одеської міськради.

„На цьому засіданні планувалося ухвалити звернення до Президента України щодо запровадження в країні надзвичайного стану, про створення в Одесі загонів самооборони. Журналістам сказали, що для нас в залі місць немає і вони там небажані. Ми звернулися до прокуратурою зі скаргою про факт перешкод під час виконання професійних обов’язків, за якою вимагали порушити карну справу. Нині скарга розглядається прокуратурою Одеської області”, - повідомив В’ячеслав Воронков.

Триває звільнення кабінетів міськради колишніми працівниками міськвиконкому
На зустрічі з журналістами Руслан Боделан заявив, що очолювана ним міська організація Партія регіонів буде протестувати у разі спроб нового керівництва мерії прибрати з Думської площі Одеси наметове містечко прихильників Віктора Януковича та відновлення в Одесі так званого „Новоросійського краю”. Вже другий день кілька десятків представників проросійської організації „Єдіноє отєчєство” цілодобово мешкають у наметах біля приміщення мерії міста. Мешканці цих наметів поширюють серед мешканців Одеси листівки з образами на адресу Президента України Віктора Ющенка, Одеського міського голови Едуарда Гурвіца. Голова організації „Єдіноє отєчєство” Валерій Кауров був присутній на прес-конференції Руслана Боделана.

Тим часом, Едуард Гурвіц вже другий день виконує обов’язки Одеського міського голови. Стало відомо, що мерію Одеси очікують радикальні кадрові зміни. До всіх керівників управлінь міськвиконкому та голів райдержадміністрацій в Одесі надійшла пропозиція писати заяви про звільнення. Приміром, голова Суворовської райдержадміністрації Одеси Іван Григоренко написав таку заяву „за власним бажанням” ще 5 квітня і передав її тоді ще міському голові Руслану Боделану. Серед звільнених нині є і керівник управління інформації міськвиконкому Олексій Зарічанський. Чимало колишніх власників кабінетів у приміщенні Одеської міськради масово звільняють їх від власних речей.
XS
SM
MD
LG