Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Єхануров знайшов порозуміння з політичними партіями Дніпропетровщини.


Геннадій Сахаров

Юрій Єхануров
Дніпропетровськ, 7-го квітня відбулася перша зустріч новопризначеного голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Юрія Єханурова з обласною політичною радою коаліції “Сила Народу” і Соціалістичної партії України.

Зустріч Юрія Єханурова з керівниками 14-ти обласних організацій політичних партій – членами політичної ради коаліції “Сила Народу” і Соцпартії стала першим публічним заходом нового голови Дніпропетровської облдержадміністрації. Юрій Єхануров зазначив, що підчас зустрічі в першу чергу будуть розглянуті

“ ... кадрові питання і цьому ми присвятимо зараз значну частину нашої зустрічі. І надзвичайно важливе питання, від якого залежить життя нашої області, це питання, пов’язане з бюджетом. Ми маємо 22-го квітня на обласній сесії доповісти про зміни до бюджету цього року. Це означає, що будуть відповідні дії і теж треба нам з цієї теми поговорити про питання, пов’язані з соціальою направленістю бюджету. Президент України видав указ від третього квітня, яким дав доручення Кабінету Міністрів України затвердити структури місцевих державних адміністрацій. Деякі зміни будуть у зв’язку з цим і в обласних і у районних держадміністраціях. Так що ми цю тему теж трошки обговоримо. Таким чином на порядок денний нашої зустрічі виносяться два питання.”

Володимир Чернявський
Повідомивши, що всі без винятку голови районних державних адміністрацій будуть замінені, Юрій Єхануров звернувся до присутніх журналістів і, вибачившись, попросив залишити його сам на сам з політичною радою. Бажання розмовляти з керівниками політичних партій без сторонніх вух він пояснив необхідністю відвертої розмови, якій наявність телекамер і мікрофонів може завадити.

На зустрічі йшлося про умови, що склалися в області з призначенням нових кандидатур на керівні посади, про порядок висунення і розгляду цих кандидатур та про певні перекоси у соціальній політики в області, зокрема про ціни на житло і необхідність реалізації програми забезпечення житлом молоді.

По закінченні зустрічі кореспондент Радіо Свобода звернувся до її учасників з проханням прокоментувати їхню першу зустріч з новим головою обласної адміністрації.

Орина Сокульська
Заступник голови обласної організацій партії “Наша Україна” Володимир Чернявський:

“Обговорювалися принципи співпраці Політичної ради і голови облдержадміністрації. На моє здивування ми отримали навіть більше, ніж те на що ми сподівалися. Він задекларував відкритість, готовність іти назустріч, готовність розглядати всі пропозиції Політичної ради і нести відповідальність на рівні з політичними партіями, які представлені на Дніпропетровщині. І він пообіцяв, що всі пропозиції будуть обов’язково розглянуті. З цими людьми, яких ми подамо, будуть проведені співбесіди і потім його вже останнє слово буде винесене на таку саму політраду для того щоб оголосити перш ніж подавати президенту на підпис. Нас це влаштовує.”

Голова обласної організації партії УРП – Собор”, голова політради Орина Сокульська:

зустріч у обладміністрації
“Це, мабуть, вперше зустріч за період демократії, де чесно, відкрито, конструктивно обговорювався ряд питань. Юрій Іванович заявив про конструктивну співпрацю з нами. Буде створена і робоча група, де буде обговорюватися ряд питань. На сьогоднішній день ішла мова про голів районних державних адміністрацій. Він хоче чути нашу думку але виставлялася одна з основних умов – це мусить бути людина професійна, порядна, людина, яка здатна негайно включитися у роботу оскільки немає часу навчати тих людей. Він сказав, що будуть вибиратися у кожну районну державну адміністрацію від п’яти до семи ключових осіб, які здатні в оперативному порядку піднімати район і виконувати програму президента, яку він вже розпочав виконувати крок за кроком. Порівняно з попереднім головою державної адміністрації де, ви знаєте, ми складали ряд угод, потім відкликали ці угоди, не було довири, то на сьогоднішній день у нас повністю є довіра до цієї людини.” – сказала голова Дніпропетровської політичної ради коаліції “Сила Народу” і Соціалістичної партії України Орина Сокульська.
XS
SM
MD
LG