Доступність посилання

ТОП новини

В обласному центрі Прикарпаття зросте вартість комунальних послуг.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 8 квітня 2005 - В обласному центрі Прикарпаття вже найближчим часом, ймовірно, зросте вартість комунальних послуг. Передовсім це стосується теплопостачання. Місцева влада поки що відхиляє пропозиції комунальних служб щодо різкого підняття тарифів. Однак уже найближчим часом сесія міської ради розгляне питання щодо підвищення вартості комунальних послуг.

Разом з підвищенням у державі рівня пенсій, стипендій та зарплат івано-франківські комунальні служби вже вкотре заявили, що населення врешті має певний фінансовий запас і в змозі платити за теплопостачання більшу вартість, аніж це було дотепер. Комунальники пропонують міській владі збільшити вартість теплопостачання на 19%. Те саме стосується розрахунків за квартирну плату. Керівники “Івано-Франківськтеплокомуненерго” наголошують, що підприємство потерпає від недоплат з боку населення.

Натомість міські чиновники вважають цю пропозицію нереальною. Передовсім проти підвищення цін на комунальні послуги виступають депутати міської ради. Під час попереднього обговорення цього питання на сесії значна частина депутатів заявила, що населення повинно платити ціну за комунальні послуги, яка відповідає собівартості цих послуг, а ще враховувати співвідношення якості послуг та ціни. Якісними ж послуги івано-франківських комунальних служб не наважиться назвати ніхто.

У свою чергу заступник івано-франківського міського голови з економічних питань Олег Синюткка підкреслив, що міська рада вже кілька разів упродовж останніх місяців відхиляла пропозиції, зокрема теплопостачальників, щодо підвищення тарифів на їхні послуги. Керівництво міста вважає, що комунальні послуги не можуть коштувати дешево, але й не можуть бути занадто дорогими. Зараз мерія підтримала позицію міської ради і визнала, що питання підвищення цін на комунальні послуги – надто серйозна проблема, яка може викликати негативну реакцію з боку населення, і саме тому вимагає детального вивчення.

Поки що ж вічна проблема підвищення цін на комунальні послуги у вигляді проекту виноситься на розгляд та обговорення міської ради. Депутати у своїх заявах також наголошували, що після чергового підвищення цін біля міськвинконкому будуть влаштовані численні акції протесту, як це вже не раз було в попередні роки.
XS
SM
MD
LG