Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті реалізують проект запобігання торгівлі дітьми.


Іван Костюк


Івано-Франківськ, 13 квітня 2005 - Громадська організація “Школа рівних можливостей” реалізує на Прикарпатті проект під назвою “Скажем “ні” торгівлі дітьми”. Волонтери організації (а це переважно школярі) упродовж року працюватимуть у школах, проводячи тренінги для своїх ровесників. Основним завданням програми є ознайомлення молоді із проблемою торгівлі дітьми як складовою частиною сучасної работоргівлі.

За неофіційними даними (але які зараз активно використовує нова влада) за кордоном нелегально працює більше 350-ти тисяч мешканців Івано-Франківщини. Їхні діти здебільшого залишені на опіку найближчих родичів. Ці діти є частиною учнівських та студентських колективів, які здебільшого не обізнані з реальним станом, у якому перебувають їхні батьки.

Цього року в Україні реалізується масштабний проект під назвою “Скажемо “ні” торгівлі дітьми”. Цей проект якраз спрямований на те, щоб діти та молодь реально усвідомили небезпеку сучасної торгівлі не лише дітьми, але й людьми загалом.

На Прикарпатті партнером проекту виступає громадська організація “Школа рівних можливостей”, яка переважно складається з волонтерів – школярів та студентів.

Тренер івано-франківської школи рівних можливостей Денис Кизимович так роз’яснює завдання організації: “Метою діяльності нашої організації є висвітлення найактуальніших проблем сучасного суспільства. Тому відповідно нашою цільовою групою, з якою ми працюємо, є насамперед молодь. Тренери та тренерки нашої організації працюють за схемою “Рівний рівному”, тобто це заняття у формі тренінгів, тематичних лекцій та семінарів”.

Волонтери Школи рівних можливостей приходять безпосередньо у шкільні класи і саме в них діти розповідають дітям про те, що сучасна работоргівля – це не вигадка і не те, що відбувається десь далеко від них.

Лише на Івано-Франківщині впродовж останніх років розслідувалось кілька кримінальних справ щодо нелегальної відправки дітей за кордон. Відповідно завдання школи рівних можливостей координатор тренінгових програм громадської організації Вікторія Тесля пояснює так: “Основним нашим завданням є ознайомлення групи ризику, тобто дітей шкільного віку, із цією проблемою, як вони можуть запобігти цьому явищу, як вони можуть уникнути цієї проблеми, як максимально убезпечити себе”.

У проекті “Скажемо “ні” торгівлі дітьми” задіяно, окрім Івано-Франківської, ще 9 областей України. Проект діє за фінансової підтримки міжнародної організації з міграції. До кінця року в межах проекту буде проведено кілька десятків тренінгів на тему “Протидія торгівлі людьми” та масштабна інформаційна кампанія, де висвітлюватимуться важливість та гострота цієї проблеми.
XS
SM
MD
LG