Доступність посилання

ТОП новини

Партія „Батьківщина” в Одесі до виборів готова...


Петро Каландирець

Президія конференції міської організації „Батьківщини” в Одесі
В Одесі відбулася конференція міської організації всеукраїнської політичної партії „Батьківщина”. Учасники заходу обговорили питання підготовки до виборчої кампанії 2006 року та засудили спроби розколоти міську партійну організацію.

Активісти міської організації партії „Батьківщина” в Одесі наголошували у виступах на конференції, що хоча на минулих виборах Президента України Віктор Ющенко отримав в регіоні незначну кількість голосів підтримки, цей факт сприяв єднанню партійної організації.

Вибори 2006 року учасники заходу назвали „найбільш відповідальними і складними в історії України і Одеської області”, а тому назвали головним завданням „формувати списки майбутніх кандидатів у депутати місцевих Рад та до Верховної Ради України”.

Слово має Валерій Кочетов
„Наша мета - готуватися до виборів уже сьогодні. Від того, яких депутатів ми запропонуємо обрати, залежатиме майбутня влада на місцях та у столиці. Слід приділити особливу увагу і до процесу підготовки членів виборчих комісій. Сумно констатувати, але зі ста депутатів нинішнього складу Одеської міської Ради ми знайшли лише двох народних обранців, які реально протистояли колишньому Одеському міському голові Руслану Боделану. Це депутати Георгій Селянин і Борис Литвак”, - сказав у виступі член партії „Батьківщина”, президент Одеської правозахисної академії Валерій Кочетов.

Він закликав до підтримки нової міської влади в Одесі, розбудови партійних організацій і до активної підготовки до майбутніх виборчих перегонів.

Серед першочергових завдань називали і проведення семінарів для підготовки спостерігачів.

Представник Приморської районної організації партії „Батьківщина” в Одесі Анатолій Грушко нагадав присутнім про „адміністративний ресурс”, який, „досі зберігає свої сили у причорноморському місті”. На його думку, „вибори 2006 року в Україні мають запам’ятатися виборцям своєю чесністю і демократією”.

Анатолій Грушко закликав до протидії тим помилкам, до яких вдається вже нова влада, зокрема у стосунках з підприємцями.


Учасники конференції висловили сумнів у необхідності залучення до міської партійної організації „Батьківщини” тих політичних сил, які на виборах 2004 року робили все можливе для перемоги лідера Партії регіонів Віктора Януковича в Одесі та підтримували діяльність керівника місцевих „регіоналів” Руслана Боделана.

Серед цих політичних сил називали Українську Морську партію та Партію Зелених України. Промовці наголошували на необхідності виключення з партії „Батьківщина” колишнього представника Української Морської партії Юрія Крука.

На конференції обрали бюро міської партійної організації у складі 11 осіб та висловили довіру лідеру партії „Батьківщина” в Одесі Жанні Волянській.

Ухвалили і звернення до Юлії Тимошенко провести позачерговий з’їзд партії „Батьківщина”, на якому запропонували розглянути „дії окремих лідерів партії „Яблуко”, Української Морської Партії та Партії Зелених України, спрямованих на розкол міської організації партії „Батьківщина” в Одесі”.

До складу бюро міської організації увійшов і депутат Одеської міської Ради Георгій Селянин. Йому доручено провести необхідну роботу для створення у міськраді фракції „Батьківщина”.

Георгій Селянин серед учасників конференції
На думку Георгія Селянина, “лідер партії „Батьківщина” Юлія Тимошенко приділяє належну увагу розбудові партійних структур в регіонах України і можливі зміни у керівництві організацій в Одесі і області вона не робитиме без належних консультацій з активістами на місцях”.

“На мій погляд, ця ситуація більше нагадує чергову перевірку на міцність партійної організації в Одесі. Дії окремих прихильників Руслана Боделана і Віктора Януковича, спрямовані на розкол „Батьківщини” в Одесі, є черговою спробою вкрасти віру у те, що Україна таки стане правовою і демократичною державою, віру у те, що пріоритетом діяльності політичних сил, на основі яких формується кадрова політика у владі, стане людське життя. На минулих виборах Україна перемогла клан Леоніда Кучми, і ми в Одесі маємо сьогодні не допустити спроб розколоти міську організацію партії „Батьківщина””.

Георгій Селянин висловив занепокоєння ситуацією, яка виникла у місцевій організації партії Народний Союз Наша Україна. „До лав прихильників Віктора Ющенка записалися чимало людей, які реально працювали проти Віктора Ющенка, а тепер прагнуть використати авторитет нової влади для продовження перебування при владі”.
XS
SM
MD
LG