Доступність посилання

ТОП новини

Екс-міського голову Одеси Руслана Боделана місцеві правоохоронці так і не дочекалися...


Петро Каландирець

Одеса, 21 квітня 2005 - На 15-ту годину 21 квітня до управління державної служби з питань боротьби економічними злочинами УМВС України в Одеській області був викликаний екс-мер Одеси Руслан Боделан. Щоправда, слідчі та велика група журналістів, які очікували нинішнього голову Партії Регіонів біля приміщення обласної міліції, Руслана Боделана так і не побачили.

Ігор Климко
Заступник начальника управління державної служби з питань боротьби економічними злочинами УМВС України в Одеській області Ігор Климко повідомив, що 21 квітня у цьому відомстві чекали екс-міського голову Одеси, лідера місцевої організації Партії регіонів Руслана Боделана.

Він мав надати пояснення за матеріалами, які є у впровадженні державної служби з питань економічних злочинів і стосуються підписання кількох угод з трьома комерційними структурами міста щодо передачі в оренду земельних ділянок міста для розміщення рекламних конструкцій. Запрошення передали ввечері 20 квітня дружині Руслана Боделана.

Проти однієї з вищезгаданих комерційних структур уже порушена кримінальна справа.

За словами заступника начальника управління державної служби з питань боротьби з економічними злочинами УМВС України в Одеській області Ігора Климка, „вчинені порушення призвели до недоотримання до міського бюджету майже 640 тисяч гривень внаслідок необґрунтованого зменшення орендної ставки протягом останніх двох років”.

Ігор Климко відмовився назвати назву цієї комерційної структури, посилаючись на „таємницю слідства”.

Під час запланованої бесіди з екс-міським головою Русланом Боделаном планувалося обговорити і питання, пов’язані з виділенням земель лікувально-оздоровчого та рекреаційного призначення, на яких були побудовані приватні та багатоповерхові елітні будинки. Мова йде про курортні райони Одеси: „Великий Фонтан”, „Аркадія”, „Ланжерон”, про землі, на яких побудована приватна дитяча школа „АСТР”, директором якої є дочка нинішнього лідера місцевої організації Партії регіонів.

Ігор Климко не зміг відповісти журналістам на запитання, коли Руслана Боделана викликатимуть знову, але запевнив, що „таке спілкування обов’язково відбудеться” . Нині оперативні працівники з’ясовують місце перебування колишнього Одеського міського голови. Сам Руслан Боделан не повідомив до управління державної служби з питань боротьби економічними злочинами УМВС України в Одеській області про причини, які не дозволили йому прийти на зустріч.

Паралельно триває опитування осіб, які брали безпосередню участь у підготовці, підписанні та узгодженні тарифів за земельні ділянки, які були продані.

УМВС в Одеській області
Заступник начальника управління державної служби з питань боротьби з економічними злочинами УМВС України в Одеській області пан Климко не бачить перспектив повернення рекреаційних земель, які нині забудовані приватними елітними будинками, у власність міської громади.

„Існуюча система правовідносин не дозволить цього зробити, але збільшення платні за цю землю - цілком реальна можливість” ,- зазначив Ігор Климко.

Руслан Боделан став уже другим чиновником, який не прийшов на спілкування з працівниками правоохоронних органів. 20 квітня до Управління з питань боротьби з організованою злочинністю в Одеській області не з’явився колишній голова ЦВК, ректор Національної Юридичної Академії Сергій Кивалов. Він мав надати пояснення з приводу відомих слідству фактів відчуження частини майна Юридичної академії. Свою відсутність пан Кивалов пояснив „погіршенням здоров’я”.
XS
SM
MD
LG