Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську створено громадську міську раду.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 22 квітня 2005 - В обласному центрі Прикарпаття відтепер діятиме громадська мерія. Найбільш активні громадяни Івано-Франківська сформували раду, яка пропонуватиме мешканцям альтернативні шляхи вирішення проблем міської громади. Як заявляють активісти громадської міської ради, у місті здійснюється чимало проектів, які не йдуть на користь міщанам та й самому Івано-Франківську.

Педагоги, медики, юристи, активісти громадських організацій, частина депутатів Івано-Франківської міської ради створили в обласному центрі Прикарпаття альтернативну мерію. Відтепер, як заявив один із засновників нової структури - голова обласної організації “Громадський контроль” Зіновій Дума, громадський виконавчий комітет допомагатиме офіційній владі розв’язувати проблеми міщан та наводити порядок у середовищі чиновників.

Відрізнятиметься громадська мерія від звичайної, згідно із заявами її засновників, не лише своєю дієвістю, але й самою структурою. У ній, замість звичних муніципальних управлінь та відділів, працюватимуть десять колегій, які будуть проводити експертизу рішень міського виконавчого комітету та пропонуватимуть громаді міста альтернативні рішення. Як зауважив депутат міської ради Володимир Стасюк, “настав час відкрити громадянам очі на те, що рішення теперішньої влади не завжди йдуть на користь жителям міста”.

Громадська мерія планує постійно залучати іванофранківців до обговорення загальноміських проблем, а при потребі навіть обіцяє провести референдум з того чи іншого питання. Засновники громадської мерії також підкреслюють, що вони створили нову організацію не для того, щоб безпідставно критикувати місцеву владу, а передовсім для того, щоб допомагати їй ефективно працювати, при цьому не замовчуючи наболілих проблем.
XS
SM
MD
LG