Доступність посилання

ТОП новини

Практику незаконних будівництв в Одесі обіцяють зупинити...


Петро Каландирець

Гасла учасників пікету біля Одеської міськради
Одеса, 28 квітня 2005 - За двадцять днів роботи нової міської влади в Одесі виявлені 67 великих об’єктів, які будували без необхідного на це дозволу. Ця інформація стала відомою 28 квітня під час проведення другого етапу сесії Одеської міської Ради.

Біля будинку Одеської міськради депутатів традиційно зустрічали учасники пікетування. Цього разу одесити вийшли на вулицю підтримати міського голову Едуарда Гурвіца.

А у сесійному залі розглядали важливі для одеситів питання. На думку місцевих спостерігачів, другий етап сесії відрізнявся повним взаєморозумінням депутатів та членів виконавчого комітету міськради та відсутністю політичного протистояння.

Гасла учасників пікету біля Одеської міськради
Депутати, зокрема, задовольнили протест прокурора Одеської області пана Шахова скасувавши положення ухвалених у 2002 році „Тимчасових правил забудови Одеси”, які надавали міському голові „право” надавати, від імені міської Ради, дозвіл на підготовку проекту відведення земельної ділянки, що призвело до „численних порушень законодавства, яке регулює земельні взаємини”.

За повідомленням управління інформації Одеської міськради, 28 квітня депутати задовольнили і протест прокурора міста скасувавши власне рішення про приватизацію будинку кінотеатру „Одеса”, який має статус пам’ятника культурної спадщини. У 2003 році цей об’єкт був відчужений без узгодження відповідного органу охорони культурної спадщини.

„За часів правління вже екс міського голови Руслана Боделана в Одесі процвітало незаконне будівництво”. Таку заяву зробив на сесії заступник Одеського міського голови Михайло Кучук.

Гасла учасників пікету біля Одеської міськради
За його словами, мова йде про будівництво житлових будинків, готелів, цілих комплексів. „У кожного з цих об’єктів, які вже будуються, документи на різних стадіях підготовки, або вони взагалі відсутні”.

До організаторів незаконних будівництв застосовані відповідні санкції – виписані штрафи.

Скандальна ситуація склалася і навколо популярного серед одеситів парку відпочинку імені Тараса Шевченка. Шість гектарів парку були відчужені зі згоди колишньої міської влади. Таким чином, зокрема, була продана земля колишнього Зеленого театру.

Заступник міського голови Михайло Кучук
„Ми будемо розбиратися з кожним незаконно побудованим об’єктом. Документи об’єктів, які нині будують, доопрацьовують. Умови роботи будуть вже іншими. Там де це можливо, відбувається перегляд умов угод у бік збільшення відрахувань до міського бюджету”, повідомив заступник Одеського міського голови Михайло Кучук.

Відчувається у міській Раді Одеси і наближення виборів 2006 року. Тут формуються фракції, які представляють різноманітні політичні партії. 28 квітня секретар Ради Олександр Прокопенко повідомив, що нині у міській Раді діють фракції Української морської партії, Народної партії, партій „Єдина Україна”, „Народний Союз Наша Україна”, Партії регіонів, СДПУ (о) , Партії захисників Вітчизни та Партії зелених України. Припинила свою діяльність фракція „Одеса”, серед членів якої був син колишнього міського голови Одеси Володимир Боделан.

Сесійний зал
Складна ситуація виникла навколо формування в Одеській міській Раді фракції Всеукраїнського політичного об’єднання „Батьківщина”. Обласна організація об’єднання звернулася з проханням не реєструвати у міськраді депутатську фракцію чи групу з назвою „Батьківщина” чи Блок Юлії Тимошенко.

Тим часом, п’ять депутатів Одеської міськради вже висловили готовність увійти до фракції „Батьківщина”. Серед них і депутат міськради Георгій Селянин, який закликав не порушувати більше питання про створення фракції до вирішення внутрішньопартійних проблем в обласній організації партії „Батьківщина”. Він повідомив, що нині існує три листи від об’єднання „Батьківщина”. Двома листами депутату Георгію Селянину доручають створити партійну фракцію, а вже у третьому пропонують утриматися від подібних дій. Існує і одноголосне рішення міської організації партії „Батьківщина” про створення такої фракції. Тим часом, депутати Одеської міськради, прихильні до Юлії Тимошенко, вирішили дочекатися остаточного рішення партії з цього питання.
XS
SM
MD
LG