Доступність посилання

ТОП новини

Росія розпочала переговори про реадмісію з Україною.


Віталій Портников

Москва, 10 травня 2005 року - Помічник президента Російської Федерації Сергій Ястржембський повідомив, що Росія почала переговори про реадмісію з Україною та іншими пострадянськими республіками. На думку експертів, цей крок допоможе Україні та Росії домовитися про спрощений візовий режим із Європейським Союзом.

Після саміту Росія-ЄС Ястржембський повідомив, що Москва розпочала переговори про технічне облаштування кордонів та реадмісію з 4 колишніми радянськими республіками: Україною, Казахстаном, Киргизcтаном та республікою Молдовою. Сергій Ястржембський сказав, що облаштувати кордон – це ще не означає його закрити, це означає зробити режим на кордоні таким, що відповідає правилам міжнародної безпеки.

Раніше Росія не погоджувалася на будь-які серйозні переговори із колишніми радянськими республіками, зокрема із Україною про реадмісію, що звичайно ж створювало серйозні проблеми у відносинах Росії з Україною і в стосунках України з ЄС, не дозволяло повертати нелегальних мігрантів в країни, з яких вони прибувають, в країни-члени ЄС і в саму Україну.

Тепер ситуація може змінитися. Але разом із цим Сергій Ястржембський сказав, що угода про реадмісію і про безвізовий режим для російських громадян в ЄС мають бути підписані одночасно. Він не вказав терміну, коли це може статися, додавши, що на це питання ніхто зараз не може відповісти.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG