Доступність посилання

ТОП новини

Екс-губернатора Донецької області обрано заступником Колесникова.


Олена Терзі

Анатолій Близнюк
Донецьк, 12 травня 2005 - Депутати Донецкої обласної ради на позачерговій сесії обрали заступником голови ради колишнього голову обласної адміністрації Анатолія Близнюка. Він також є заступником Бориса Колесникова у регіональному відділенні партії регіонів.

Колишній губернатор Донецької області, ще до сьогоднішнього ранку чинний депутат облради Анатолій Близнюк відтепер обійматиме посаду заступника голови Донецької обласної ради Бориса Колесникова. Таке рішення шляхом таємного голосування під час позачергової сесії ухвалили 112 депутатів, двоє утрималися, ще дев’ятеро висловилися проти призначення. На цій посаді Анатолій Близнюк змінив Сергія Клюєва. За його відставку за власним бажанням депутати проголосували перед тим, як призначити нового заступника голови облради.

За словами Анатолія Близнюка, його призначення можуть розцінити як певну протидію чинній владі. Однак, не дивлячись на розбіжності у політичних поглядах із губернатором Вадимом Чупруном, ніякої конфронтації не буде, впевнений Близнюк:

“Буде робота на забезпечення подальшого покращення рівня життя наших людей. І це не патетика, повірте, будь ласка. Я ще раз хочу сказати, що саме ви, присутні у цій залі, доводите разом, що ми сильні і будемо працювати на користь регіону та держави”, - сказав Анатолій Близнюк звертаючись до депутатів.

Навіть противники призначення Анатолія Близнюка, члени новоствореної групи депутатів Юлії Тимошенко “Батьківщина”, назвали його обрання перемогою здорового глузду. Незадоволеними результатами голосування залишилися лише депутати представники Комуністичної партії. На думку їхнього лідера Бориса Власова, треба було не голосувати за кандидатуру Анатолія Близнюка і покласти край його політичній кар’єрі.

Відтепер новий заступник голови Донецької облради, фактично буде виконувачем обов’зків чинного, але ув’язненого голови Бориса Колесникова. На час його відсутності, Анатолій Близнюк матиме право першого підпису на всіх документах облради.
XS
SM
MD
LG