Доступність посилання

ТОП новини

Представники кримської організації НДП скаржаться на репресії нової влади.


Володимир Притула

Симферополь, 17 травня 2005 - Представники кримської організації Народно-Демократичної Партії скаржаться на репресії з боку нової влади. Заступник голови республіканської організації НДП Олександр Лієв заявив сьогодні на прес-конференції у Симферополі, що через тиск і переслідування правоохоронців, народні демократи створили спеціальний комітет для захисту однопартійців.

До новоствореного комітету, крім низки народних депутатів України увійшли екс-прем’єр автономії Сергій Куницин та його заступник Олександр Лієв. Втім, останній сам потребує допомоги однопартійців, оскільки проходить за кримінальною справою про перекриття у грудні минулого року автотраси в Армянську, що на півночі Криму, коли працівники низки підконтрольних лідерам НДП підприємств намагалися силою не допустити на півострів “автопоїзд дружби”. Тоді учасники цієї акції на кілька годин затримали колону автомобілів, пошкодивши деякі з них.

Олександр Лієв, а також інші організатори та учасники перекриття автотраси були допитані прокурорськими працівниками.

Заступник голови кримської організації НДП вважає це політичним переслідуванням.

Олександр Лієв

Те, що коїться з переслідуванням тих, хто голосував не так, вірніше, тих, хто не вгадав прізвище майбутнього Президента, то, я думаю, що це не помста, це планомірне відбивання бажання виявляти свою громадянську позицію. Це один з варіантів передвиборчої технології для 2006 року.

Коли запитати 260 мешканців Красноперекопська та Армянська, допитаних прокуратурою, чи готові вони на наступних виборах відстоювати свою позицію так само, як і торік, то я думаю, що багато з них навіть на вибори не підуть.

Володимир Притула

Вважає Олександр Лієв.

Його політичний опонент на минулих виборах, один з керівників кримського штабу Віктора Ющенка Андрій Іванець скептично ставиться до таких заяв про політичні утиски.

Андрій Іванець

Заяви про політичні переслідування, тим більше заяви членів НДП в Криму є абсурдними, бо достатньо поглянути на склад Ради міністрів Криму і побачити на дуже відповідальних посадах таких, які віце-прем’єр, як міністр Ради міністрів як людей із партійними квитками.

Тому заяви окремих людей, які намагаються, на мій погляд, приховати участь у протиправних діях гучними фразами про політичні переслідування, то це є звичайні спекуляції і намагання вигородити самих себе.

Володимир Притула

Вважає Андрій Іванець. Він каже, що під час президентських виборів високопославлені прихильники Віктора Януковича, які перебували при владі, масово зловживали своїм становищем, чинили перешкоди опозиційним кандидатам, дезорієнтовувавли, дезінформували виборців, намагалися фальсифікувати результати виборів. І за такі протиправні дії треба відповідати.

Андрій Іванець

Щодо подій у Армянську, то ті, хто ламав машини, ті, хто проколював шини, хто зупиняв, чинили протиправно. Ми всі знаємо, що карний кодекс передбачає сувору відповідальність за незаконне перекриття дороги, а тим більше, що це було ускладнено нападами учасників “Поїзду дружби”. Люди, які це організували, повинні понести відповідальність.

Володимир Притула

Ваявив представник “Нашої України” Андрій Іванець.

Олександр Лієв попри скарги на тиск з боку правоохоронців і невиконання новою владою спільних домовленостей, каже, що Народно-демократична партія і далі готова до компромісу і не піде в опозицію.

Олександр Лієв

Жодна обіцянка, які давалися нашій фракції і партії з боку влади, не була виконана. Сказати, що ми стали після цього опозицією, то, напевно, це стан у цьому випадку не опозиції, а стан образи, так?

Але ми готові до конструктиву і в цих рамках і працюватимемо. З тих чи інших питань ми підтримуватимемо владу, з тих чи інших питань будемо категорично проти і пропонуватимемо рішення альтернативні.

Володимир Притула

Заявив один з лідерів Кримської організації НДП Олександр Лієв. І додав, що кримські народні демократи запропонують кримському уряду свої кандидатури на вакантні посади глав районних держадміністрацій в автономії.
XS
SM
MD
LG