Доступність посилання

ТОП новини

Про безпритульних тварин в Одесі турбуватимуться і німці.


Петро Каландирець

Міський голова Одеси та Голова німецького союзу тварин
Одеса, 19 травня 2005 - Після п’яти років величезних зусиль Немецькому союзу тварин вдалося побудувати і відкрити 19 травня, в День Європи в Одесі, сучасний притулок для безпритульних собак та кішок.

„Для України і цілої Східної Європи притулок і центр стерилізації тварин є проектом, який є шляхом у майбутнє. З одного боку він активізує діяльність спрямовану на захист тварин місцевих організацій, з іншого боку зменшить популяцію безпритульних тварин. До початку діяльності Німецького союзу тварин в Одесі щороку жорстоко знищували до 10.000 безпритульних тварин”, - сказав у виступі перед почесними гостями голова Німецького союзу тварин Вольфганг Апель.

Нове керівництво Одеси щиро підтримало ініціативу німців. Міський голова Едуард Гурвіц назвав факт відкриття притулку для тварин „надзвичайно важливою подією”. Він подякував керівнику Німецького союзу тварин Вольфгангу Апелю та всім меценатам з Німеччини, які докладали зусилля для відбудови сучасного центру.

„Сьогодні в Одесі відзначають День Європи. Слід чесно визнати, що притулок для тварин відкритий з величезним запізненням. У цьому немає жодної провини наших німецьких друзів, а є провина колишнього керівництва міста. Одеса є цілком європейським містом. Але, для того щоби в нашому місті були створені європейські умови життя – необхідно було корінним чином змінити ставлення і до безпритульних тварин”.

Учасники урочистостей відкриття притулку для тварин в Одесі
Едуард Гурвіц пообіцяв, що міська влада надаватиме необхідну допомогу Центру захисту тварин.

Перед гостями церемонії урочистого відкриття Центру виступили хор Баварського дому Одеси та вихованці одного з міських дитячих будинків для сиріт.

Центр захисту тварин був освячений єпископом Німецької євангелічної лютеранської церкви Едмундом Ратцем та священиком Української Автокефальної Православної Церкви, отцем Володимиром Клебаном.

о. Володимир подарував адміністрації закладу ікону Спасителя. Центр був урочисто відкритий Президентом Німецького союзу тварин Вольфгангом Апелем та міським головою Одеси Едуардом Гурвіцем. Після цього гості урочистостей оглянули приміщення притулку.
Учасники урочистостей відкриття притулку для тварин в Одесі
XS
SM
MD
LG