Доступність посилання

ТОП новини

Що нового в опозиції.


Віктор Міняйло

Київ, 25 травня 2005 - За нової влади в Україні немає масових переслідувань опозиції та ЗМІ. Такого висновку дійшли фахівці Української асоціації міжнародної амністії. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова цієї організації Андрій Павлишин.

З-поміж політичних сил, які оголосили себе опозицією, регулярно чутно лише про СДПУ(О). Її активісти: Нестор Шуфрич, Ігор Шурма та Тамара Прошкуратова, яка до них долучилася, постійно світяться на шпальтах газет та блакитних екранах. Адже, як свідчать дослідження Української асоціації міжнародної амністії, за нової влади немає переслідувань і опозиції, і ЗМІ.

А от інший новітній опозиціонер, голова “Партії регіонів” Віктор Янукович нагадує про себе лише повідомленнями своєї прес-служби. Так сьогодні він повідомив, що не вірить в те, що секретар РНБО України Петро Порошенко намагається усунути його від керівництва партії.

Понеділкова поява Віктора Януковича в телепрограмі “Іду на ви”, на думку присутніх там журналістів, рейтингу йому не додала. Адже, як стверджують ті ж журналісти, на жодне запитання він не відповів.

А от ще один опозиціонер, лідер партії “Братство” Дмитро Корчинський відповідає на усі запитання. Вже другий день на центральному майдані Києва діє наметовий табір його партії. З гучномовців лунають проповіді Дмитра і пісні. Говорить активіст “Братства” Андрій Литовкін.

Андрій Литовкін

Тут зараз відбувається акція протесту у формі наметового містечка проти репресій, які направлені проти нинішньої опозиції в тому, що свій проти нас, партії “Братство”.

Це відбувається акція протесту за скасування податку на додану вартість. І взагалі ми протестуємо проти свавілля та непрофесійних дій нової влади.

Віктор Міняйло

Ви тут і вночі?

Андрій Литовкін

Так.

Віктор Міняйло

Як довго ви тут збираєтесь бути?

Андрій Литовкін

Поки наші перші нагальні вимоги не будуть виконані.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG