Доступність посилання

ТОП новини

Про візит Юлії Тимошенко до Франції.


Тарас Марусик

Київ, 26 травня 2005 - Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко планує здійснити низку зарубіжних візитів. Зокрема, 3 червня вона має відвідати Грузію, де візьме участь у засіданні ради керівників урядів СНД. Планом передбачена її зустріч з президентом Грузії Михайлом Саакашвiлi. 10 червня Юлія Тимошенко поїде до Польщі на зустріч прем’єрів країн “Вишеградської четвірки”. І нарешті з 12 по 14 червня прем’єр відвідає з робочим візитом Францію. Про це сьогодні повідомив прес-секретар Тимошенко Віталій Чепинога.

Ознайомлю з детальним планом візиту Прем’єр-міністра України до Франції, який я одержав з паризьких джерел.

Інформація про робочий візит Юлії Тимошенко з’явилася вчора на сайті Об’єднання французів українського походження “Україна-Європа”, а також на сайті однієї з палат французького парламенту - Сенату. На той момент офіційний Київ про це мовчав. Але й офіційна інформація від речника Прем’єр-міністра України надто куца і зводиться до речення (цитую): “Під час візиту планується відвідування авіасалону в Ле-Бурже”.

За даними сайту “Україна-Європа”, Юлія Тимошенко прибуде 12 червня в аеропорт “Орлі” орієнтовно опівдні. Виліт з Києва запланований на 10 ранку. З аеропорту українська делегація вирушить одразу до міста Орлеана на двогодинну оглядову екскурсію, після чого заплановане відвідання містечка Санліса, в якому королева Франції Анна, донька князя Ярослава Мудрого, заснувала монастир. На території місцевої гімназії в присутності високої гості з України буде відкритий новий пам’ятник “Анні Київській”, як написано на постаменті. З Санлісу делегація поїде в Париж. Юлія Тимошенко зупиниться в готелі “Брістоль” і цього ж вечора матиме приватну вечерю. З ким – не вказано.

Наступного дня Прем’єр-міністр України поснідає з головою Сенату Крістіаном Понселе. Далі – двогодинне відвідування авіасалону в Ле-Бурже, під час якого запланована розмова з президентом Франції Жаком Шираком. Однак на цю годину зустріч ще не підтверджена. Обідатиме Юлія Тимошенко зі своїм французьким візаві Жаном-П’єром Раффареном. Післяобідній час зарезервований для колоквіуму в Сенаті, присвяченому Україні. Як повідомляє сайт цієї законодавчої палати, пані Тимошенко викладе свою програму і підіб’є перші підсумки своєї діяльности на посаді Прем’єр-міністра України.

На понеділок, 13 червня, заплановані ще дві важливі події: зустріч з українською громадою в Святоволодимирському соборі в центрі французької столиці і прямий етер на першому телеканалі TF1.

Третій день візиту Юлії Тимошенко присвячений переговорам з президентами великих французьких компаній, зокрема з керівниками “Ґаз де Франс” та “Електрісіте де Франс”, а також переговорам з міністром закордонних справ Франції Домініком де Вільпеном і головою ще однієї палати парламенту – Національної Асамблеї – Жаном-Луї Дебре. Увечері Юлія Тимошенко візьме участь у конференції в паризькому Інституті політичних студій, а завершить свій візит коктейлем для журналістів у Посольстві України.

До речі, список українських журналістів на поїздку до Франції з Прем’єр-міністром України укладається кулуарно, так само, як це робилося і до Помаранчевої революції. Чи не тому так важко здобути детальну інформацію про робочий візит Юлії Тимошенко в Україні?

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG