Доступність посилання

ТОП новини

Фотовиставку про “помаранчеву революцію” в Брюсселі організував британський європарламентар.


Славко Волинський

Брюссель, 25 травня 2005 – “Українська помаранчева революція і світ” – під таким гаслом організована фотовиставка в приміщенні Європейського Парламенту у Брюсселі. Виставка налічує кількасот фотографій. Причому організували її не українські дипломати, а член Європейського Парламенту Чарльз Таннок.

Фотографії, які розміщені у виставочному залі Європейського Парламенту, відображають різні моменти “помаранчевої революції”. Тут можна побачити і молодь, і людей похилого віку, і знаних українських та європейських політиків. Ну і, звісно, на фото переважають оранжеві кольори.

Серед гостей під час відкриття виставки можна було зустріти заступника міністра закордонних справ України Антона Бутейка, представників Європейської Комісії, членів Європейського парламенту, європейську бізнес-еліту.

Перше запитання до організатора виставки, члена Європарламенту Чарльза Таннока: що спонукало його до організації цієї виставки? Говорить Чарльз Таннок: “Це дуже важливо – підтримувати імідж української революції та просування України в демократичному напрямку на високому політичному рівні. Адже про революцію можна швидко забути, бо протягом останніх шести місяців відбулось чимало інших подій у світі. Тому я організував цю виставку, щоб відсвіжити пам’ять людей про цю значну подію”.

Далі Чарльз Танок розповів, що ця фотоколекція про “помаранчеву революцію” помандрує у виставочні зали всіх європейських країн, а також буде виставлятися в американському Конґресі.

На думку Чарльза Таннока та його колеги з Європейського Парламенту Яна Вірсми, українська революція, під час якої не пролилось і краплі крові, повинна бути взірцем для інших поневолених народів, які прагнуть демократії.

Один голандський підприємець на прізвище ван Босстратен в інтерв’ю “Радіо Свобода” зауважив, що вже пробував відкривати бізнес в Україні, але через специфічне ставлення українських податківців чи просто бандитів мусив згорнути свої справи в Україні і змарнувати гроші й час. Зараз пан ван Босстратен планує знову повернутись зі своїми бізнес-проектами в Україну.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG