Доступність посилання

ТОП новини

Політичні партії в Одесі нарешті об’єдналися


Петро Каландирець

Одеса, 9 травня 2005 року – 9 травня у великому залі Одеської міськради проведене перше засідання Координаційної Ради політичних партій при міському голові. У заході взяли участь представники 48 міських організацій різноманітних всеукраїнських партій.

Присутніх ознайомили з розпорядженням про створення Ради і відповідним положенням. У документі, зокрема, визначено, що головною метою Координаційної Ради є аналіз соціально-політичної і соціально-економічної ситуації в Одесі, розробка і розгляд проектів стратегічного розвитку міста, сприяння формуванню і виявленню політичної волі громадян.

За повідомленням управління інформації міськвиконкому, представників партій, членів Ради, ознайомили і з розпорядженням міського голови Едуарда Гурвіца про організацію проведення громадських слухань законопроекту „ Про територіальний устрій України”. Начальник управління внутрішньої політики Наталка Чайчук звернулася до присутніх з пропозицією провести подібні обговорення у своїх партійних організаціях.

Плідною назвав роботу Координаційної Ради представник місцевої організації партії „ Солідарність” Андрій Іщенко.

„Не так важливо які саме питання виносять на обговорення, але сам процес діалогу. Представники політичних партій з протилежними ідеологіями спілкуються. Всі рішення ухвалюють завдяки спільному консенсусу. Це теж потрібно”, сказав Андрій Іщенко.

Представник обласної організації партії „Наша Україна” Вадим Поліщук вважає, що нині триває процес становлення Координаційної Ради, пошуки конкретних тем для обговорення.

Вадим Поліщук: „В цілому це дуже позитивний факт. Відтепер можуть зібратися політично активні люди міста і довести свою думку до чиновників з мерії Одеси”.

Заступник голови обласної організації Конгресу Українських Націоналістів Богдан Перегінчук сподівається, що завдяки утвореній Координаційній Ради буде можливість вирішити чимало важливих для одеситів питань.

„У нас є кілька нагальних проблем. Вони не завжди стосуються економічних питань. Наприклад, нам відомо, що існує Указ Президента України Віктора Ющенка про вшанування діячів і визначних дат часів Української Народної Республіки. Згідно з цим Указом, зокрема, місцеві органи влади мають докласти зусиль для проведення відповідних громадських слухань у середніх і вищих навчальних закладах, у регіональних ЗМІ. Мають бути встановлені і меморіальні таблиці.

Це питання грошей не приносить, але ми вважаємо його надзвичайно принциповим”, вважає Богдан Перегінчук. Члени Координаційної Ради підтримали пропозицію про підготовку випуску інформаційного довідника „Політичні організації міста Одеси”, мета якого – ознайомити громадськість з носіями політичних ідей і допомогти громадянам з визначенням власної позиції під час майбутніх виборів”.

На рік Координаційна Рада політичних партій при Одеському міському голові матиме 12 засідань. Теми пропонують самі представники партій.
XS
SM
MD
LG