Доступність посилання

ТОП новини

Президент України Віктор Ющенко закликав можливих інвесторів вкладати гроші в Україні


Про це він говорив у своєму вітальному виступі на позачерговому круглому столі Світового економічного форуму, який розпочався в Києві. Захід, який охрестили “міні-Давосом”, відбувається під гаслом “Відкриймо Україну”. На дводенну зустріч до Києва приїхали близько 250 учасників – представників тисячі провідних компаній світу, що представляють різні сектори економіки. У праці форуму беруть участь і президенти Азербайджану, Грузії, Естонії, Литви, Молдови, Польщі й України, і представники Європейської Комісії.


Про це він говорив у своєму вітальному виступі на позачерговому круглому столі Світового економічного форуму, який розпочався в Києві. Захід, який охрестили “міні-Давосом”, відбувається під гаслом “Відкриймо Україну”.

Ющенко наголосив, що є принаймні чотири причини інвестиційної привабливості України: її близькість до Євросоюзу, високий рівень кваліфікації фахівців, транзитні можливості і наявність цікавих для приватизації підприємств.

На дводенну зустріч до Києва приїхали близько 250 учасників – представників тисячі провідних компаній світу, що представляють різні сектори економіки. У праці форуму беруть участь і президенти Азербайджану, Грузії, Естонії, Литви, Молдови, Польщі й України, і представники Європейської Комісії.

На зустрічі обговорюються не тільки питання інвестиційної привабливості України, а й проблеми та перспективи розвитку окремих галузей економіки України, питання боротьби з корупцією, розвитку співпраці між Україною, ЄС і Росією.

Дехто з учасників відзначає певне зниження інвестиційної привабливості України. Але водночас великої проблеми з цього не роблять, повідомляє кореспондент “Радіо Свобода”. Усі учасники форуму заявляють, що готові допомогти Україні залучити інвесторів.
XS
SM
MD
LG