Доступність посилання

ТОП новини

Велика група паломників зі США відвідала храм УАПЦ на Одещині.


Петро Каландирець

Паломники зі США у храмі УАПЦ
Одеса, 6 липня 2005 - Храм Воскресіння Христового Одесько-Балтської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви (с. Жовтень, Біляївського району, Одеської області) вперше відвідала велика група паломників зі Сполучених Штатів Америки. У складі делегації були два пастори Об’єднаної методистської церкви зі штату Огайо.

Гостей зі Сполучених Штатів Америки супроводжував секретар Духовної Ради християнських конфесій пастор Петро Мартьянов.

За його словами, вони відвідали меморіальну морську каплицю Архистратига Михаїла, де познайомилися з капітаном Олександром Сорокіним (Місія мореплавців), відвідали обласний центр лікування хворих на ВІЛ - СНІД, молитовне служіння Об’єднаної методистської церкви в Одесі.

Петро Мартьянов зазначив, що американським паломникам було дуже цікаво довідатися про духовне життя православних українців, на власні очі побачити ще не втрачені традиції.

Семінаристи біля Чудотворної Ікони Касперівської Божої Матері
„Для них все це дивно. І це ми бачили на їхніх обличчях під час перебування у храмі УАПЦ. Вони стояли, тримали свічки у руках і щиро молилися за рідних. Вони були раді, що побачили цей чудовий храм з численними святинями, чудотворною іконою Божої Матері”.

Петро Мартьянов висловив подяку настоятелю храму Воскресіння Христового, отцю Володимиру Клебану.

У складі паломників був пастор зі штату Мінесота Фредерік Вандервеф.

За його словами, особливе зацікавлення викликали у нього присутність у храмі УАПЦ мощей Сповідника Мартіна – Папи Римського, який був римо-католиком і боровся за права церкви як такої.

Під час спілкування з ректором духовної семінарії Одесько-Балтської єпархії УАПЦ стало відомо, що він має достатньо дружні зв’язки з Методистською церквою в обласному центрі. Фредерік Вандервеф нині працює у Львові з міжконфесійною організацією у студентському центрі, яка спонсорується Об’єднаною методисткою церквою.

У храмі Воскресіння Христового отець Володимир Клебан для гостей відслужив молебен з водосвяттям. Паломники зі США оглянули приміщення духовної семінарії, вшанували святині храму, зокрема, Чудотворну ікону Касперівської Божої Матері.
Духівництво УАПЦ з храму Воскресіння Христового
XS
SM
MD
LG