Доступність посилання

ТОП новини

Щонайменше 37 осіб загинули й близько 700 поранено внаслідок сьогоднішніх вибухів у Лондоні


Серед поранених принаймні 45 осіб у тяжкому стані. Такі дані підтверджує на цей час поліція й попереджає, що вони не повні. На одному з ісламських сайтів в інтернеті з’явилася заява від імені угруповання, яке взяло на себе відповідальність за напади. Правдивість заяви ще не перевірена. Угруповання стверджує, що пов’язане з міжнародною терористичною мережею “Аль-Каеда”, а напади здійснило як помсту за Ірак та Афганістан.


Серед поранених принаймні 45 осіб у тяжкому стані. Такі дані підтверджує на цей час поліція й попереджає, що вони не повні.

На одному з ісламських сайтів в інтернеті з’явилася заява від імені угруповання, яке взяло на себе відповідальність за напади. Правдивість заяви ще не перевірена. Угруповання стверджує, що пов’язане з міжнародною терористичною мережею “Аль-Каеда”, а напади здійснило як помсту за Ірак та Афганістан.

Прем’єр-міністр Великої Британії Тоні Блер вважає, що сьогоднішні вибухи в Лондоні були скоординованим терористичним нападом, котрий мав на меті зірвати початок зустрічі Групи Восьми в Шотландії.

Він перервав свою участь у саміті й прибув до Лондона.

У зверненні Блер засудив вибухи й звинуватив у них ісламських екстремістів: “Ми знаємо, що ці люди діють в ім’я ісламу. Але ми також знаємо, що величезна й переважна більшість мусульман і тут, і за кордоном – це люди, які дотримуються законів і відчувають відразу до такого різновиду тероризму так само, як і ми”.

Мер Лондона Кен Лівінгстон заявив: “Цей теракт спрямований не проти можновладців, президентів чи прем’єр-міністрів. Його мішенню стали звичайні люди, які працюють, лондонці: чорні і білі, мусульмани і християни, індуїсти і євреї, люди молоді і похилого віку.”

Вибухи сталися майже одночасно в трьох місцях у метро і в одному маршрутному автобусі у вранішню годину пік. Усе лондонське метро досі зупинене. Представник лондонської поліції Браян Паддик повідомив: “Ми вважаємо, що сьогоднішні вибухи спричинили чотири пристрої. Поліція не отримувала жодних попереджень про ці напади й жодних заяв про відповідальність від жодного угруповання у зв’язку з цими нападами”. За словами представника поліції, інформації про арешти в цій справі ще немає.
XS
SM
MD
LG