Доступність посилання

ТОП новини

Партія „Наша Україна” закликає до створення виборчого блоку.


Петро Каландирець

Делегати з’їзду "Наша Україна"
Одеса, 11 липня 2005 - Делегація з Одеси задоволена підсумками з”їзду партії „Наша Україна”, який відбувся минулої неділі у столичному Українському домі. Про це заявив голова обласної партійної організації Володимир Курінний.

Активісти партії запропонували об’єднати зусилля навколо можливого блоку партій прихильних до Віктора Ющенка для спільної участі у парламентських виборах 2006 року. В інтерв’ю радіо „Свобода” Віктор Пинзеник висловив думку, що „це сьогодні необхідний крок для консолідації і зміцнення прихильників Помаранчевої революції”.

Про готовність до спільних дій з партією „Наша Україна” вже оголосили Народний Рух України, партія „Батьківщина”, Українська народна партія. Лідери цих партій вважають, що їхня консолідація - „це не партійні питання, це питання національної безпеки, єдності держави і непорушності взятого курсу. Ми усвідомлюємо, що без перемоги політичних сил, які підтримують Віктора Ющенка під час парламентських виборів 2006 року, реалізувати задумане буде неможливо”.

Делегати з Одеси
Вдалим назвав підсумки з’їзду партії „Наша Україна” її одеський делегат Сергій Козицький: „З’їзд ухвалив важливі рішення. Демократичні сили мають об’єднатися. Чотири політичні партії вже зробили перший крок. Блок демократичних сил має завоювати потрібну більшість, треба мати 300 голосів у парламенті. Тоді можна буде говорити про дієздатність і відповідальність нової Верховної Ради за події в Україні”.

Серед делегатів всеукраїнського з’їзду партії „Наша Україна” була і лідер громадського комітету „Одеса ТАК” Ірина Яроцька.

Голова Одеської обласної організації партії „Наша Україна” Володимир Курінний висловив переконання, що у 2006 році кількість прихильників Віктора Ющенка в Одесі зросте у порівнянні з підсумками голосування 2004 року. Делегати з Одеси назвали серед можливих регіональних політичних союзників місцеві організації Конгресу українських націоналістів, ХДС, партію „Батьківщина”, НРУ, УНП. Вони висловили стурбованість з приводу того, що до різноманітних керівних структур “Народного Союзу Наша Україна” в Одесі увійшли люди, які „не лише не мали жодного стосунку до перемоги Віктора Ющенка, але і брали найактивнішу участь у виборчій кампанії на користь Віктора Януковича”.

Член обласної Ради Одеської організації партії „Наша Україна” Вадим Поліщук переконаний, що у разі утворення єдиного блоку партій перспективи прихильників Віктора Ющенка в Одесі будуть достатньо вагомими.

Делегати з Одеси
Вадим Поліщук: „Важко сказати про перспективи УНП і НРУ, якщо враховувати, що вони завжди були у складному стані внаслідок переважно російськомовного середовища в Одесі. У нашої партії майбутнє є обнадійливим”.

Делегати всеукраїнського з’їзду одноголосно обрали заступником голови партії „Наша Україна” Миколу Томенка.
XS
SM
MD
LG