Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні Галицький районний суд Львова заборонив Львівському міському голові, виконкому та іншим особам будівництво замку в історичному парку міста, неподалік центру


Проти будівництва замку виступають численні історики та архітектори, громадські діячі, котрі вважають неприпустимим встановлення замку, відомості про який не збереглися.

Рішенням суду заборонене будівництво будь-якої споруди на території ландшафтно-архітектурного комплексу «Високий замок». Крім того, є припис зупинити будь-які дії виконкому, львівської міської ради та інших осіб, що пов’язані з проектуванням та виділенням грошей на відновлення замку.

В такий спосіб суд задовольнив скаргу депутатів міськради, а також представників Фонду збереження історично-архітектурної спадщини Львова.

Нещодавно виконком затвердив положення про використання фінансів на проектування та реконструкцію комплексу „Високий Замок”. Проти будівництва замку виступають численні історики та архітектори, громадські діячі, котрі вважають неприпустимим встановлення замку, відомості про який не збереглися.
XS
SM
MD
LG