Доступність посилання

ТОП новини

В Одеській області буде новий голова облради?


Петро Каландирець

Голова Одеської облради Сергій Гриневецький
Одеса, 13 липня 2005 - Голова Одеської обласної Ради Сергій Гриневецький заявив сьогодні про намір скласти свої повноваження.

Таку заяву від оприлюднив на засіданні президії облради:

„Я вважаю, що маю зробити цей крок назустріч людям, згідно з урядовою програмою, і дати можливість владі сформувати нову команду”.

Він переконаний, що це рішення буде на користь регіону. Крім цього, президія облради відмовилася розглядати заяву заступника голови Одеської обласної державної адміністрації Володимира Кириленка про незаконність обрання Сергія Гриневецького головою облради, пославшись на те, що такі питання належать до “компетенції суду”.

Народний депутат України, голова Партії захисників Вітчизни Юрій Кармазин вважає, що крок голови обласної Ради є політичним.

„До Одеської області нині прийшла нині дуже слабка команда. Це очевидно. Відомі вже провали в діяльності. Я думаю, що лише політичні мотиви є рушійною силою у кроках Гриневецького, який встиг стати серйозним господарником. Крім того, очевидно, є певні моральні мотиви”.

Юрій Кармазин назвав нинішнього голову Одеської облради Сергія Гриневецького політиком, який за часів президентства Леоніда Кучми так і не був здатен стати противагою колишньому Одеському міському голові Руслану Боделану.

„Я гадаю, що вплинули на це факти, оприлюднені з приводу приписування врожаю. Очевидно, і це мало поштовх. Можливо, він дивиться на долю голів інших обласних Рад, зокрема, на Колесникова, який понад два місяці перебуває у слідчому ізоляторі”, - сказав пан Кармазин.

Намір голови Одеської облради Сергія Гриневецького піти з цієї посади, очевидно, пов’язане з рішенням нової влади йти до кінця і замінити всіх, хто належав до попередньої команди. Таку думку висловив одеський вчений геополітик, професор Одеського національного університету Володимир Дергачов.

Разом з цим, він додав, що Сергій Гриневецький зробить все, щоб залишитися у політиці.

Володимир Дергачов високо оцінює шанси Сергія Гриневецького на виборах до Верховної Ради, якщо він матиме намір балотуватися у 2006 році. Нинішній голова облради є членом Народної партії України.

Вчений геополітик не зміг назвати ймовірну кандидатуру майбутнього голови обласної Ради.

Сам Сергій Гриневецький відмовився коментувати журналістам причину своєї заяви про намір піти у відставку. Не надала коментарів і прес-служба обласної ради.
XS
SM
MD
LG