Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі допитали голову обласної Ради.


Петро Каландирець

Працівники ЗМІ на прес конференції
Одеса, 14 липня 2005, Колишній Одеський міський голова Руслан Боделан перебуває у розшуку, а нинішнього голову обласної Ради Сергія Гриневецького 13 липня вже викликали на допит. Про це на прес-конференції в Одесі повідомив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко.

На тверду четвірку (по п’ятибальній системі) оцінив міністр внутрішніх справ України роботу обласного управління УМВС в Одеській області. Гарні результати має кримінальний розшук, керівники ДАЇ та громадської безпеки. За словами пана Луценка, керівник обласної міліції Михайло Вершняк „демонструє нині радикальне бажання і достатнє вміння виконати поставлені перед ним завдання. Щоправда, робота міліції в цілому не відповідає багатьом новим вимогам народу і Президента України”.

Юрій Луценко висловив сподівання, що “одесити відчули діяльність кримінального блоку одеської міліції, адже падіння на 44 % кількості вбивств (у порівнянні з попереднім періодом минулого року) є результатом напруженої роботи з розкриття банд формувань, які є достатньо резонансними. Ви знаєте про арешт 14 членів банд формування, сім з яких перебували у міжнародному розшуку. Це уламок банди Мар’янчука, на совісті яких 25 вбивств”.

Юрій Луценко відповідає на запитання
Проте Юрій Луценко назвав незадовільною роботу керівників управлінь боротьби з організованою злочинністю та економічними злочинами, внутрішньої безпеки УМВС, транспортної міліції та висловив критичні зауваження на адресу слідчих, особливо тих, які працюють над розслідуванням причин дорожньо-транспортних пригод. Понад двадцять справ, пов’язаних з ДТП зі смертельними наслідками, розслідуються з минулого року. Критична ситуація є на кордоні з Придністров’ям, не доведені до логічного завершення кримінальні справи, порушені за фактами незаконного відчуження рекреаційних курортних земель на Чорному морі, не на належному рівні є розкриття справ, пов’язаних з хабарництвом. За словами міністра, якщо протягом двох місяців керівники зазначених служб не продемонструють змін – вони підуть у відставку.

Юрій Луценко повідомив на прес-конференції в Одесі і про те, що у розшуку перебуває колишній міський голова Руслан Боделан, а кількість порушених проти нього кримінальних справ стрімко зростає.

Підозрюваним вважається нині і голова Одеської обласної ради Сергій Гриневецький.

Повідомив у ексклюзивному інтерв’ю радіо „Свобода” начальник управління УМВС України в Одеській області Михайло Вершняк:

„Сергія Гриневецького викликали і допитали. Нині тривають слідчі дії за фактом відчуження об’єктів, які мали архітектурну цінність, і які перевели в ранг нежитлових приміщень. Зараз над цим ми і працюємо. Міліція проводить слідство”.

Згадували на прес-конференції і справу Ігоря Бакая. Міністр внутрішніх справ повідомив, що пан Бакай перебуває у Москві і нині тривають переговори з російськими колегами про його затримання і екстрадицію до Києва.

Несподівана зустріч Міністра внутрішніх справ з одеситами
Юрій Луценко: „Щодо його перебування у Москві ніхто не сумнівається. Московські та київські журналісти фіксують його пересування у оточенні приватної охоронної структури. Той факт, що пан Бакай перебуває у Москві, не заперечують навіть мої колеги у Росії. Я все ще сподіваюся, що прикрий випадок з відпущенням затриманого Бакая є лише помилкою у середній ланці російської міліції. Проте, я все ще чекаю офіційних пояснень російського МВС”.

Слідство ж у справі голови Донецької облради пана Колесникова нині перебуває у Генеральній прокуратурі України, адже міліція всі покладені на неї функції виконала.

14 липня в Одесі міністр внутрішніх справ провів Колегію обласного УМВС України. Після зустрічі з журналістами, у супроводі міського голови Едуарда Гурвіца та голови обласної держадміністрації Василя Цушка він здійснив прогулянку центральною вулицею міста – Дерибасівською.
XS
SM
MD
LG