Доступність посилання

ТОП новини

Олег Тягнибок в Івано-Франківську підписав позовні заяви за образу його честі та гідності.


Іван Костюк

Київ, 14 липня 2005 - Олег Тягнибок, перебуваючи в обласному центрі Прикарпаття, підписав позовні заяви за образу його честі та гідності телеканалом “Інтер” та Державним комітетом у справах питань національностей та міграції. Лідер Всеукраїнського об’єднання “Свобода” вимагатиме грошової компенсації, оскільки кримінальна справа, порушена проти нього начебто за розпалювання міжнаціональної ворожнечі, зараз закрита за відсутністю складу злочину.

Ще в минулому році за поданням Державного комітету в справах національностей та міграції прокуратурою Івано-Франківської області було порушено кримінальну справу проти Олега Тягнибока. Виступ депутата Верховної Ради, лідера Всеукраїнського об”єднання “Свобода” 17 липня минулого року на горі Яворина Долинського району, що на Івано-Франківщині, начебто містив ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Формальним приводом до порушення кримінальної справи став, зокрема, сюжет, оприлюднений на телеканалі “Інтер”. Олег Тягнибок у присутності журналістів підписав позовні заяви як до Держкомітету, так і до телеканалу, наголосивши, що вимагатиме в телеканалу “Інтер” як відшкодування надання ефірного часу для окремого виступу.

Держкомітет повинен буде заплатити грошову компенсацію за образу його честі та гідності. Принагідно голова Всеукраїнського об’єднання “Свобода” заявив, що в державі зараз ситуація щодо ставлення до українців не змінилася на краще:

“І за що нас найбільше болить душа – це про те, що я вже говорив. На жаль, повна відсутність національної концепції розвитку держави і повне ігнорування національної політики”.

Олег Тягнибок переконаний, що в державі необхідно навести порядок, кардинально змінити владу, повернути Україну українцям: “Основна помилка влади, на нашу думку, це є, на превеликий жаль, те, що влада політично не ризикнула, не осмілилась проводити люстрацію”.

Депутат Верховної Ради також упевнений, що теперішня влада запобігає перед Росією через відсутність чіткої національної політики. Він також переконаний, що навіть на найвищих щаблях керівництва держави чимало людей, які вигороджують злочинців:

“Помаранчевий міністр пан Євген Червоненко зустрічається з Бакаєм у Москві, якого шукає вся українська міліція, і виступає пізніше його адвокатом, мовляв, з Бакая хочуть зробити офірного цапа. Що нам з того, що декларують “Курочкін - злочинець”, а що нам з того, що він не заарештований? Що нам з того, що оголошено про багато резонансних злочинів, а результату ми поки що не бачимо?”

Лідер Всеукраїнського об’єднання “Свобода” наголосив, що в країні все-таки є позитивні зміни. Це передовсім те, що Україна зуміла завдяки Помаранчевій революції переламати ставлення до себе у світі, проводиться достатньо ефективна соціальна політика. Що ж до майбутніх парламентських виборів, то Всеукраїнське об”єднання “Свобода”, за словами її голови, очевидно, увійде до якогось національно-патріотичного блоку. Якщо ж такого не станеться, то йтиме на вибори самостійно.
XS
SM
MD
LG